vremenska prognoza

RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE: U naredna dva sata pljuskovi s grmljavinom pogodiće ove delove zemlje OVAKO ĆE BITI DO KRAJA NEDELJE

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je upozorenje zbog pogoršanja vremena. Kako se navodi na sajtu RHMZ očekuje se da u naredna dva sata na području jugozapadne i južne Srbije bude ponegde sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom sa grmljavinom.

Društvo
> 07:56h

Vreme danas pretežno sunčano, posle podne u brdsko planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom.

foto: Printscreen RHMZ

Jutarnja temperatura kretaće se od 10 do 15 stepeni, najviša dnevna od 25 do 28 stepeni.

Na severu i istoku pretežno sunčano, povremeno uz malu do umerenu oblačnost, u ostalim krajevima promenljivo oblačno, u jugozapadnoj, južnoj i jugoistočnoj Srbiji mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar u većem delu slab, promenljiv, na istoku Srbije umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 10 do 14 stepeni, a najviša od 24 do 29.

Uveče i tokom noći u severnim i centralnim predelima promenljivo oblačno, ponegde s kišom ili pljuskom sa grmljavinom.

U utorak pretežno sunčano, posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde sa kišom ili pljuskom sa grmljavinom. Jutarnja temperatura od 11 do 18, najviša od 27 do 31 stepen.

U sredu sunčano i veoma toplo. Jutarnja temperatura od 13 do 19, najviša od 30 do 34 stepena.

Od četvrtka promenljivo oblačno, nestabilno i malo svežije, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

foto: Printscreen / RHMZ

Direktor RHMZ-a prof. dr Jugoslav Nikolić, za Kurir kaže da su izgledi da će tokom juna, jula i avgusta u većem delu naše zemlje broj tropskih dana s maksimalnom temperaturom višom od 30 stepeni biti od 30 do 55, a na planinama do pet dana. Postoji mogućnost, kako kaže pojave toplotnih talasa tokom jula i avgusta.

Nikolić dodaje da klimatski izgledi ukazuju da će letnja količina padavina biti ispod višegodišnjeg proseka.

foto: Printscreen / RHMZ

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video: