Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO GUERRA

rat u Ukrajini

ŠTA ČEKA ZATVORENIKE IZ AZOVSTALJA?! Oglasio se lider proruskih separatista u Donjecku Pušilin

Zatvorenici iz Azovstalja nalaze se na teritoriji Donjecke Narodne Republike. U planu je i organizovanje međunarodnog tribunala na teritoriji republike, rekao je lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin, preneo je britanski Gardijan pozivajući se na izveštaje prenete preko novinske agencije "Interfaks"

Planeta
> 12:29h

Lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin izjavio je i ranije, u sredu, kako su preneli lokalni ruski mediji, da će sud odlučiti o sudbini ukrajinskih vojnika koji su se predali u čeličani Azovstalj u Marijupolju.

Denis Pušilinfoto: Printscreen/Twitter

Interfaks je preneo i reči zamenika ruskog ministra spoljnih poslova, koji je rekao da bi Moskva bila spremna da se vrati mirovnim pregovorima kad rukovodstvo u Kijevu pokaže "konstruktivan odgovor". Takođe je rekao, kako se navodi, da Rusija ne isključuje mogućnost razmene zarobljenika iz "Azovstalja".

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs