Foto: Starsport

NE IZGLEDA DOBRO

SVI PITAJU DA LI ĆE JOKIĆ IGRATI, ALI... Srbija ima veći problem! Bogdanović PRVI PUT propušta leto u reprezentaciji!

Košarka

Da li će Nikola Jokić igrati za reprezentaciju, nažalost, odjednom više nije prvo pitanje koje padne na pamet prosečnom Srbinu koji prati dešavanja oko nacionalnog tima.

Somborac je rekao da želi da igra, to su potrvdili Miško Ražnatović, njegov agent i Svetislav Pešić, selektor Srbija. Da li će stvarno igrati, ne možemo da znamo u ovom trneutku. Tokom leta će se održati dva kvalifikaciona prozora za Svetsko prvenstvo, kao i Evropsko prvenstvo koje je zakazano za septembar.

Ono što je trenutno veća briga, jeste status Bogdana Bogdanovića.

Bek Atlante je uvek stavljao sebe na raspolaganje nacionalnom timu tokom leta, a zbog povrede kolena bi mogao da propusti leto u reprezentaciji prvi put još od 2013. godine, prenosi "Mozzart sport".

Prema informacijama koje su dolazile iz SAD-a, Bogdanović je neko vreme imao problem s kolenom, a sve je postalo ozbiljno poslednjih nedelja još uvek aktuelne sezone. Zbog bola koji je osetio na treninzima i na zagrevanju, propustio je poslednji meč Hoksa u plej-ofu.

foto: Pritnscreen

Lekari su konstatovali da je rutinska operacija jedini način da se bol ukloni i da je najbolje da se to uradi u pauzi između dve sezone, što bi moglo da udalji Bogdana od dresa Srbije.

Postoji opcija da Bogdanović pokuša da igra kroz bolove, ali ako se u obzir uzmu preporuke lekara, pitanje je da li će bivši košarkaš Partizana i Fenerbahčea prihvatiti rizik da ne posluša klupske doktore i stavi se na raspolaganje Pešiću.

Evrobasket se ove godine igra u četiri države. Srbija će od 1. septembra u Češkoj igrati protiv domaćina, Poljske, Finske, Izraela i Holandije. Domaćini turnira su još Gruzija, Nemačka i Italija.

Kurir sport