Foto: Printscreen Instagram

pustoš

OVOLIKI GRAD MOGAO I DA UBIJE NEKOGA Pogledajte posledice nevremena koje je zahvatilo delove Srbije (VIDEO)

Srbija

Snažno nevreme zahvatilo je danas zapadne i jugoistočne krajeve Srbije.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije nastale nakon oluje, a na kojima se mogu videti posledice snažnih pljuskova i grada koji je padao u pojedinim krajevima.

Na jednoj od fotografija, koja je nastala u okolini Bačke Palanke, može se videti da je padao grad veličine oraha koji je mogao da nanese ozbiljne povrede.

Nevreme je u Despotovu napravilo reke na ulicama.

Jak vetar je oborio veliki broj stabala.

Snažno nevreme praćeno gradom i munjama, podsetimo, najpre je zahvatilo sever zemlje. Na društvenim mrežama pojavio se i snimak sa puta Sombor - Subotica na kome se vidi veliko nevreme praćeno kišom. Munje su sevale i u Apatinu i Bajmoku gde je takođe padala kiša praćena jakim vetrom. Oko Palića zabeležena je identična situacija.

Snažno nevreme je tokom dana stiglo i do juga Srbije. Nakon oluje koja je večeras zahvatila sever zemlje snažna oluja pogodila je i Aleksandrovac. Na snimku koji je poslala čitateljka Kurira iz Gornjeg Stupnja vidi se nevreme praćeno gradom koje je zahvatilo aleksandrovački kraj.

Može se videti da je padao grad veličine klikera.

Jako nevreme zahvatilo je poslepodne i sever Hrvatske, a jaka kiša i grad veličine oraha padao je na području Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije. Prema navodima hrvatskih medija nevreme je uništilo više od polovine nacionalne cvećarske proizvodnje.

(Kurir.rs)