Foto: Profimedia

RECEPT

DOMAĆI SLADOLED OD JAGODA ZA KOJIM DECA LUDE: Lako se pravi, jeftin je, a UKUS JE KREMAST i osvežavajući!

Žena

Sa toplijim danima imamo želju sa poslasticom koja će nas osvežiti. Uvek možete da kupite gotov sladoled, ili da izaberete bolju varijantu!

Domaći sladoled se brzo pravi, zdraviji je, jeftiniji i ima pun ukus, tako da sa njim nema greške.

Iskoristite jagode i isprobajte recept koji koji doslovno svi obožavaju, naročito klinci.

foto: Profimedia

Sastojci

  • 400 g svežih jagoda
  • 2,5 dcl slatke pavlake
  • 2 dcl kisele pavlake
  • 200 g kristal - šećera
  • Po ukusu mlevenog keksa i čokoladnog preliva za ukras
foto: Profimedia

Priprema:

  1. Umutiti slatku pavlaku.
  2. U kiselu pavlaku dodati šećer i mutiti dok se ne rastopi, može mikserom, može ručno.
  3. Jagode očistiti i ispasirati, dodati kiseloj pavlaci.
  4. U tu masu pažljivo umešati umućenu slatku pavlaku i po ukusu dodati mleveni keks, na ovu količinu dovoljno je 100 gr, ali nije obavezno.
  5. Rasporediit masu u činijice za služenje ili u jednu veliku, pa kasnije vaditi kašikom za sladoled.
  6. Staviti u zamrzivač da se stegne, uz povremeno mešanje da bi se izbeglo stvaranje kristala leda.

(Kurir.rs)