Foto: Profimedia / Russian Foreign Ministry, Shutterstock

lete varnice

MOLITE SE BOGU DA VAS KIRIL NE STAVI NA NJEGOV SPISAK: Odgovor Zaharove na predlog Borelja da se sankcioniše ruski patrijarh

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ironično je komentarisala planove EU da na spisak sankcija uključi i ruskog patrijarha Kirila.

Planeta
> 19:24h

"Borelj je rekao da patrijarh Kiril treba da bude uključen na crnu listu Evropske unije. Neka se mole da patrijarh Kiril ne uključi Evropsku uniju na uzvratnu listu. Mada, i bez toga odavno za Evropsku uniju niko ne piše ceduljice za zdravlje“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Takođe je predložila da se Krivi toranj u Pizi proglasi za simbol evropske diplomatije.

"Ali generalno, simbol 'EU diplomatije' treba da bude Krivi toranj u Pizi – privlačan zbog svog neuspeha i nefunkcionalan, ali istovremeno popularan, sa istorijom, a donosi prihod svojim vlasnicima. Slogan – 'Slava padu, u padu je slava'“, predložila je ironično Zaharova.

Ranije je šef evropske diplomatije Žozep Borelj rekao da bi patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril mogao da se nađe na spisku novih individualnih sankcija Evropske unije.

Kurir.rs/Sputnik