Foto: Grad Sremska Mitrovica

SREMSKA MITROVICA: Grad i ove godine POKLONIO MATURSKU PROSLAVU završnim razredima osnovnih i srednjih škola

Srbija

1500 mitrovačkih maturanata je dobilo matursko veče kao poklon od Grada

Grad Sremska Mitrovica je drugu godinu zaredom organizovao svojim maturantima maturske proslave. Maturanti su dobili besplatan prostor, bend, hranu i piće, a sve srednje škole su svoje proslave upriličile u Hotelu “Srem” i njegovoj letnjoj bašti. Od ove godine, gradska uprava je rešila da maturske proslave pokloni i malim maturantima, kao i velikim.

foto: Grad Sremska Mitrovica

„Prošle godine Grad Sremska Mitrovica započeo je zanimljivu akciju namenjenu maturantima sa željom da ih nagradimo i počastimo. Zato smo se odlučili da je ponovimo i ove godine i proširimo na maturante osnovnih škola. Proslave maturskih večeri će ove godine biti dar Grada Sremska Mitrovica, velikim i malim mitrovačkim maturantima sa željom da im ostanu u lepom sećanju jer se radi o jednom velikom i bitnom, događaju koji se pamti čitavog života”, kaže za Sirmiuminfo web portal, Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice.

foto: Grad Sremska Mitrovica

Sami maturanti pozitivno ocenjuju poklon koji su dobili, ističu lep ambijent i dobru atmosferu, a ističu da razumeju koliko to znači i njihovim roditeljima: “Stvarno je sve divno organizovano. Hvala Gradu što nam je poklonio ovako divno veče. Ovo je za nas poseban dan i učinili su da se mi tako i osećamo”, kaže Anđela Tomić, maturantkinja Muzičke škole “Petar Krančević za Sremska Mitrovica živi. Jana Rakita dodaje da je njeno odeljenje u Mitrovačkoj gimnaziji već četiri godine najbolje: “Matursku godinu završavamo sa prosekom 4,90. Prezadovoljna sam maturskom proslavom, stvarno su dino organizovali, lepo je vreme pa možemo da budemo napolju i što su nam plaćeni troškovi”.

foto: Grad Sremska Mitrovica

U Gradskoj upravi ističu da će nastaviti sa ovakvom praksom jer to je najmanje što Grad može za njih da učini, a Petar Samardžić dodaje: “Svim maturantima želim da se pre svega lepo provedu, da uživaju, želim im da što pre pronađu posao u svojoj struci, onima koji su opredelili za dalje školovanje puno uspeha i naravno da se po završetku studija vrate u svoju sredinu jer oni su budućnost Sremske Mitrovice”.

Grad Sremska Mitrovica