Đoković: Inspiriše me život Nika Vujičića

Jedan od najboljih tenisera sveta Novak Đoković otkrio je da veliku inspiraciju crpi iz životne priče Nika Vujičića, neobičnog govornika srpskog porekla iz Australije

Tenis
> 16:32h

Nik Vujičić je rođen kao prvo dete u srpskoj porodici u Brizbejnu, rođen je sa retkim poremećajem tetra-amelia. Vujičić ima torzo i malo stopalo na levoj strani pomoću kojeg kuca, piše, drži predmete između prstiju.

Vujičić će gostovati u Beogradu 21. septembra u Sava centru (19 časova), a dan kasnije u Novom Sadu u Spensu. Sav prihod od ulaznica ide u fond za pomoć hendikepiranim licima.

Novak Đoković i Nik su se sreli u Majamiju, i tom prilikom snimili video klip pomoću kojeg pozivaju zainteresovane da posete Vujičićeve govore.

"Imaćemo jedinstvenu priliku da Nika vidimo uživo, pošto dolazi u Srbiju da drži javne govore. Ja vas molim, kao veliki poštovalac Nika, njegovog života i svega onoga što on radi. Dođite na njegove govore da podržite i da poslušate njegovu ličnu priču jer može da vas inspiriše, da vam da mnogo inspiracije i da vam pomogne u vašem životu", rekao je Đoković.

Nik Vujičić se zahvalio Novaku na svemu što radi za Srbiju i potom dodao.

"Volim Novakovu ljubav prema Srbiji. Zaista verujemo da će kroz poruke nade i mira, mnoštvo ljudi u Srbiji shvatiti kako da budu zahvalni, da daju sve od sebe i uživaju u životu u punoj punini. Mi ćemo, u ime moje organizacije "Život bez udova" doći u septembru. Želimo da vam kažemo da vas volimo, da mislimo na vas, da se molimo za vas".

http://www.youtube.com/watch?v=HKmNZJWZRcg