Foto: Kurir.rs/Ž.M., Printscreen/Twitter

polemika

SCENA IZ VRTIĆA U FINSKOJ DIGLA SRBIJU NA NOGE Jedni oduševljeni prizorom iz dečije sobe, a drugi KIPTE OD BESA! ŠTA REĆI?! (FOTO)

Društvo
> 17:58h

Fotografija postera iz jednog vrtića u Finskoj momentalno je izazvala buru na društvenim mrežama!

Jedna mama, koja je poreklom sa naših prostora, objavila je fotografiju postera na kome su prikazane različite vrste porodica: samohrana mama sa bebom, mama i tata sa troje dece, dve mame i dete, dva muška roditelja i dete, mama i tata sa detetom u invalidskim kolicima i porodica sa decom u kojoj su mama i tata različitih boja kože.

- Srećna sam što mi dete ide u finski vrtić. Ovo je okačeno u njihovoj sobi za igranje - napisala je mama na društvenim mrežama ispod fotografije okačenog postera.

Objava je izazvala veliku polemiku na društvenim mrežama. Jedni podržavaju finski metod vaspitanja dece, a drugi se oštro protive.

- Najbitnija je ta reč "love" koja ih sve povezuje - napisao je jedan korisnik.

- Ko šta voli to mu bilo i u kući - napisao je jedan korisnik.

Mnogi navode da na posteru fali nekoliko opcija poput samohranog oca ili Azijata i pitaju su da li je to bila namera autora.

- A gde je tu samohrani tata? Opet diskriminacija - nadovezao se drugi korisnik.

- Fale još neke opcije, ali da ne cepidlačimo, verujem da usmeno obrade i tu opciju. Najvažnija je ideja - primetila je jedan korisnica.

- Ja sam liberalnih stavova, ali ovo je previše. OK, neka žive i neka rade šta žele, ali usvajanje dece od strane "bračnih" parova je suprotno biologiji - smatra jedan korisnik.

Kakvo je vaše mišljenje?

(Kurir.rs)