Foto: Shutterstock.
Kao pahuljica
PAVLOVA TORTA: Stvarno je savršena, samo gledajte da je, zbog korišćenja rerne, pravite kada napolju NIJE PREVRUĆE (RECEPT)
Žena
Od voća možete da koristite šumsko, jagode, borovnice, maline, kupine...
Sastojci:
- 3 belanceta
- kašičica limunovog soka
- prstohvat soli
- 300 ml slatke pavlake
- 200 g šećera
- 80 g šećera u prahu
- kašika gustina
- 500 g voća po izboru (jagode, maline, kupine...)
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 175 stepeni. U kalup za tortu stavite papir za pečenje.
2. U posudi umutite šam od belanaca. Postepeno dodajte šećer i gustin, a zatim i limunov sok.
3. Veći deo šama stavite u kalup za tortu, a manji deo stavite u špric i nanesite po ivicama kako biste dobili šare.
4. Sušite koru od belanaca na 150 stepeni oko sat vremena. Isključite rernu, ali neka torta ostane u rerni još pola sata. Kad se bude ohladila, kora bi trebalo da bude tvrda spolja, a unutra mekana.
5. Zatim umutite slatku pavlaku i šećer u prahu dok se ne dobije gusta masa. Smesu nanesite na koru od belanaca, a preko naređajte voće po izboru.
Kurir.rs
Bonus video: