Foto: EPA/DANIEL KOPATSCH

RUKOMET

KIRIL LAZAROV OBJAVIO KRAJ KARIJERE: Odlazim ponosno dignute glave, uvek sa velikom verom da David može protiv Golijata

Najbolji makedonski rukometaš, desni bek francuskog Nanta, Kiril Lazarov objavio je kraj igračke karijere.

Ostali sportovi

"Odlazim ponosno dignute glave, igrajući za klubove-institucije poput Zagreba, Vesprema, Siudad Reala, Barselone, Nanta. Klubovi, gradovi i zemlje u kojima sam boravio najmanje po pet godina, što pokazuje obostrano poverenje koje sam stekao sa ljudima sa kojima sam radio", napisao je 42-godišnji Lazarov na Fejsbuku.

Istakao je da mu je posebno drago što je, pored obaveza prema tim "rukometnim institucijama", našao vremena, želju i strast da bude u službi makedonske reprezentacije.

"Čak i da nekada nisam ispunio nečija očekivanja, 25 godina i 13 velikih takmičenja sa malom zemljom, uvek autsajder protiv velikih, uvek sa velikom verom da David može protiv Golijata, igrajući i u petoj deceniji života za svoju zemlju, daje mi za pravo da pogledam svakoga u oči", napisao je Lazrov.

Lazarov je na konferenciji za novinare s predsednikom Nanta, potvrdio da će se baviti trenerskim pozivom i da će ostati selektor reprezentacije Severne Makedonije.

"Završetak igračke karijere je samo kratko doviđenja rukometu. Moj već započeti izazov je trenerski poziv i verujem da ćemo se i tu radovati, tugovati i nadograđivati zajedno, pomerajući granice. Moj moto koji će me opet voditi biće - UVEK NA POBEDU!", istakao je Lazarov.

Kiril Lazarov je rano počeo da igra rukomet i od 13 godine je nastupao za omladinski tim niželigaša Ovče polje, a 1997. godine je potpsao prvi seniorski ugovor sa jednim od najboljih makedonskih klubova Pelisterom iz Bitolja.

(Beta)