Foto: Printscreen

bez ijednog treninga do titule

ZVER IZ VALJEVA MELJE REDOM, I U OKTAGONU, I NA STRUNJAČI! Vuk se sprema se za profi MMA debi, a usput postao šampion u rvanju

Ostali sportovi

Vuka Lekića (24) već svi znaju kao "Zver iz Valjeva". Taj nadimak on ne prestaje da opravdava... Nezaustavljiv je, svejedno da li mu rivali na megdan izlaze na strunjači ili u oktagonu.

Mladi Valjevac se nezadrživo probija na MMA sceni, a tek onako usput je i rvački šampion Srbije!

Lekić je na državnom prvenstvu održanom minulog vikenda u Kanjiži trijumfovao u kategoriji do 92 kilograma slobodnim stilom. Kako sam otkriva, nije odradio nijedan rvački trening, ali je ipak stigao do najvišeg stepenika pobedničkog postolja.

FOTO: privatna arhiva
FOTO: privatna arhiva
FOTO: privatna arhiva

"Šampion države u rvanju bio sam i pre pet godina. Onda sam se posvetio MMA, a sada sam hteo i sebi i drugima da dokažem da sam i dalje najbolji", kaže Vuk koji se u Kanjiži takmičio za svoj matični klub, valjevsku Mladost.

Priznaje da je za uspeh potrebna i sreća.

"Tačno je da me je sreća pogledala na žrebu, pa sam preskočio osminu finala. Sa tri borbe sam stigao do naslova prvaka. U finalu je bilo baš teško", poručuje talentovani borac.

Vuk sa ponosnom majkomfoto: Printscreen

Nada se da će kao državni prvak dobiti stipendiju.

"Kada sam prošli put bio šampion, rvači je nisu dobili. Verujem da će sledeće godine država početi sa tom praksom i da ću je konačno dobiti".

Rvanje mu je bazični sport i prva ljubav. Ipak, u jednom trenutku se u potpunosti okrenuo ka MMA. Godinama je član beogradskog Sekutora.

"Tri dana nedeljno treniram MMA, a tri dana đijudžicu. Dosad sam imao deset MMA borbi i dobio osam. Prošle godine sam osvojio šampionski pojas u amaterskoj ligi Srbije", nabraja Vuk dosadašnje uspehe.

foto: privatna arhiva

Ne planira da se zaustavi. Naprotiv. Ima velike ambicije.

"U julu ću imati prvu profesionalnu MMA borbu u karijeri, a u avgustu bi trebalo da budem deo spektakla u Novom Sadu, gde će doći ekipe iz Brazila, Dagestana"...

foto: privatna arhiva

Sanja i veruje da može da stigne i do UFC.

"Želim da se dokažem u Srbiji, a onda da krenem dalje, da dostignem najveći mogući nivo, i ne samo da ga dostignem, nego na njemu i da se zadržim", zaključuje Vuk Lekić.

(Kurir.rs)