Foto: Kraljevske krune

AMERIČKI FUDBAL

SJAJNO DRUŽENJE: Treneri američkog fudbala iz SAD održali dvodnevni kamp u Kraljevu

U Kraljevu je održan dvodnevni trening kamp sa Američkim trenerima, kao i promocije u školama. Gradonačelnik Kraljeva je priredio prijem za trenere iz SAD.

Ostali sportovi

Sedmočlani tim američkih trenera, predvođen Brentom Džeksonom, koji je glavni trener tima "Korbin" srednje škole iz Kentakija je na dvodnevnom kampu u Kraljevu podelio svoje znanje i iskustvo sa članovima Kluba američkog fudbala iz grada na Ibru “Kraljevske krune”.

Kraljevački juniori, kadeti i pioniri (flegovci) imali su priliku da kako i individualno, tako i timski rade sa pozicionim trenerima i tako još više napreduju u ovom sportu. Ovo je bila prilika i za kraljevačke trenere da dodatno prošire svoja znanja i iskustvo o fudbalu.

foto: Kraljevske krune

Utisci dečaka o radu sa trenerima iz SAD su bili sjajni, a Amerikaci su na kraju pohvalili dečake sa Ibra. Trener Brent Džekson je tom prilikom rekao: "Ovo što smo videli i doživeli ovde je sjajno. Srpsko gostoprimstvo je zaista divno i veoma smo zahvalni što smo tako lepo primljeni i što su se domaćini potrudili da nas upoznaju sa svojim običajima, istorijom, kuhinjom, kulturom, sportom. Vidim da i Američki fudbal u ogom gradu napreduje velikim koracima i to mi je veoma drago. Primetio sam veliku želju za napretkom i kod igrača i kod trenera u Kraljevu. Mnogi od ovih srpskih dečaka bi već sada mogli da igraju u američkim high-school timovima."

foto: Kraljevske krune

Na kraju kampa treneri iz SAD su izabrali dva najbolja učesnika, šesnaestogodišnjeg DL Luku Đurića u kategoriji kadeti/juniori i QB Sergeja Šljivića u kategoriji pioniri/flag. Njih dvojica, ali i svi ostali igrači su dobili prigodne poklone. Kamp je završio druženjem na terenu nakon treninga, uz roštilj, sokove i slatkiše.

Tokom svog boravka u Kraljevu, treneri iz Amerike su pomogli "Krunama" i u promocijama fudbala. U dve najveće osnovne škole "IV kraljevački bataljon" i "Svetozar Marković" učenici petih razreda su imali priliku da nauče dosta toga o Američkom fudbalu, ali i da po prvi put zaigraju Flag Football (bezkontaktna verzija Američkog fudbala).

foto: Kraljevske krune

Promocije su bile uspešne, jer već isti dan više od 30 dece se upisalo u novoformirane školske timove. Narednih dana se promocije nastavljaju i u drugim školama, a program “Kraljevskih kruna” pravljenja zdrave baze igrača i razvoja Američkog fudbala nastavlja uspešno da se odvija, već šestu godinu zaredom.

Treći dan boravka u Kraljevu, domaćini iz "Kruna", su iskoristili da bliže upoznaju goste sa gradom i okolinom, pa osim samog grada Amerikanci su obišli i srednjovekovni manastir Žiča.

foto: Kraljevske krune

Poseta se završila prijemom kod gradonačelnika dr Predraga Terzića, koji je pozdravio goste iz Amerike i zahvalio im se što podržavaju rad kraljevačkog kluba američkog fudbala "Kraljevske krune".

J. S.