Foto: Printscreen Instagram 192_rs

nestabilno vreme

DRAMATIČNI SNIMCI IZ VOJVODINE: Snažno nevreme protutnjalo severom Srbije, vetar lomio drveće, a u Rumi zabeležen STRAŠAN PRIZOR

Društvo

Jako nevreme, koje je najavio Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), protutnjalo je danas kasno popodne delovima Vojvodine.

Na društvenim mrežama osvanuli su dramatični snimci oblaka, a jaka kiša praćena je i snažnim vetrom. Sudeći prema objavama, najstrašniji prizor zabeležen je u Rumi, gde su umalo formirao tornado.

Pod nazivom "Čudni oblaci iznad Rume", snimak je objavljen na Instagram stranici 192_rs. Ipak, kako je naveo jedan od pratilaca, ta pojava nije čudna za to podneblje, niti za ovaj period godine.

- Pokušaj nastanka neuspelog tunel oblaka, preteče pijavice ili trombe. Ništa neobično za naše podneblje mada su češći iznad mora. Tornado kod nas je vrlo, vrlo redak, i slabije razorne moći i površine u odnosu na one u Americi, trombe su nešto češće i javljaju se upravo u Vojvodini najviše - napisao je pratilac.

Jako nevreme pogodilo je i Zrenjanin, gde su obilne padavine takođe praćene snažnim vetrom koji je naneo materijalnu štetu i obarao drveće .

(Kurir.rs)