Foto: Youtube prtscr / BN TV

TRAGEDIJA

SAMOUBISTVO U KLINIČKOM CENTRU RS: Pacijent skočio kroz prozor sa trećeg sprata

Pacijent M. Č. iz Laktaša izvršio je samoubistvo skočivši sa prozora na trećem spratu zgrade Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Bosna i Hercegovina

Banjalučka policija potvrdila je da se tragedija dogodila juče, da je ubviđaj izvršen i o svemu obavešteno Okružno javno tužilaptvo u Banjaluci.

U UKC Republike Srpske navode da je M.Č. bio hospitalizovan na odeljenju za maksilofacijalnu hirurgiju.

"Pacijent je u ovoj Službi bio hospitalizovan zbog povreda na glavi koje je sam sebi naneo. Radi se o pacijentu sa psihičkim poremećajima koji je već ranije ispoljavao agresivno ponašanje i imao agresivne ispade. Pacijent se nasilno oslobodio vezača kojima je bio fiksiran i nasilno onesposobio mehanizam prozora podešenih na kipu", navode u UKC RS a prenosi Srpska Info.

Iz KC navode da je nakon pada pacijent davao znakove života i hospitalizovan je u Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje u politraumatizovanom stanju, gde je zbrinut i priključen na aparate za mehaničku ventilaciju.

"I pored svih napora medicinskog osoblja da mu spasu život, pacijent je preminuo u 10 časova", navode u UKC RS, a prenosi UNA TV.

Prošle godine skokom sa zgrade UKC Republike Srpske samoubistvo je izvršilo šest pacijenata.

Kurir.rs