Foto: Profimedia

LJUBLJANA

SLOVENCI BESNI ZBOG SRBA NA TRIBINAMA: Šokirao ih je simbol sa majice jednog navijača, a za sve krive Fudbalski savez

Gest Jasmina Kurtića jeste i te kako neprimeren pogotovo za jednog profesionalnog fudbalera, ali makar znamo da nije bio posvećen Srbima

Fudbal
> 14:42h

Izgledalo je da je reprezentativac Slovenije gestikulirao ka srpskim navijačima dok se hvatao između nogu, međutim, jutro nakon utakmice je stiglo pojašnjenje cele situacije.

Reprezentativci Slovenije u poslednje vreme su u lošem odnosu sa tamošnjim novinarima, a situaciju nije popravio tekst koji se pojavio na sajtu "Ekipa SN" pred meč protiv Norveške u trećem kolu Lige nacija.

Ovaj portal je u najavi meča umesto očekivanog sastava Slovenije napisao da će uz Jana Oblaka na golu igrati 10 igrača kojima je umesto imena pisalo "Neko sa m**ima".

To je dodatno razbesnelo reprezentativce Slovenije, a očigledno najviše Kurtića, inače člana Parme koji je prethodnu sezonu proveo kao pozajmljen igrač PAOK-a.

On je pomenuti gest uputio novinarima, a dan nakon utakmice u Ljubljani je sve pojasnio.

- Moja gestikulacija nije bila upućena igračima i navijačima Srbije, nego novinarima iz Slovenije, koji su na naslovnoj strani najčitanijih novina objavili da smo “igrači bez ja*a”. Poštujem navijače iz Srbije, o igračima tek nema potrebe da govorim, sa mnogima sam igrao i to su moji prijatelji. Moj gest se pogresno protumačio - rekao je Kurtić za "Telegraf".

Jasmin Kurtićfoto: Profimedia

U međuvremenu, mediji u Sloveniji napali su Fudbalski savez te države zbog stanja na tribinama odakle je Srbija imala ogromnu podršku.

- Srbi su se osećali kao da igraju kod kuće. Nesumnjivo sramota, za koju su posebno krivi oni koji vode slovenačku fudbalsku kuću i koji su mnogim pogrešnim odlukama zakuvali veče, koje ćemo dugo pamtiti. Ne po dobrom… - navedeno je na slovenačkom izdanju sajta "Sport klub".

Slovencima je posebno zapao za oko jedan navijač koji je imao majicu sa latiničnim slovom Z čije je korišćenje prihvaćeno kao vid podrške ruskoj vojsci.

- Stanje na tribinama je bilo 50-50, a Srbija je imala veliku podršku. Oni su veliki zagovornici ruskog vojnog napada na Ukrajinu, a to potvrđuje i pozdrav jednog od njih - stoji na staju "ekipa.svet24.si" gde možete da vidite i fotografiju navijača u majici koja se nije dopala Slovencima.

Kurir sport