Foto: PhotoEdit / Alamy / Alamy / Profimedia

fbih

SEKRETARIJAT ZA RASELJENA LICA I MIGRACIJE REAGOVAO NA SLUČAJ U VISOKOM: Poražavajuće da se desi ubistvo povratnika

Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije saopštio je da je poražavajuće da se toliko godina nakon rata desi ubistvo povratnika, kao što je slučaj Srpkinje Nade Radulović (65) iz sela Maurovići, za koje je osumnjičen Bošnjak čiji su inicijali M.H.

Bosna i Hercegovina

Iz Republičkog sekretarijata osuđuju ovo ubistvo koje je veoma uznemirilo malobrojne srpske povratnike u Visokom i ocenjuju da je ovo samo još jedan dokaz da su srpski povratnici u Federaciji BiH (FBiH) potpuno marginalizovani, a da odsustvo bilo kakve reakcije od nadležnih organa FBiH na ovo svirepo ubistvo samo potvrđuje tu činjenicu, prenosi Srna.

Treba svi da gledamo napred i kako da ovim ljudima obezbedimo normalne uslove za život i olakšamo ga. Iako se mnogo toga u prethodnom periodu uradilo na rešavanju problema izbeglica, raseljenih osoba i povratnika, ima još mnogo posla da se uradi, navodi se u saopštenju Republičkog sekretarijata.

Iz Sekretarijata navode da su institucije te koje treba da doprinesu rešavanju dugogodišnjih problema ove populacije i stvaranju još boljih i kvalitetnijih uslova za održivi povratak, jer je cilj da ljudi koji su se vratili na svoja prederatna ognjišta ostanu tu da žive zajedno sa svojim porodicama i komšijama, a ne da strahuju za sopstvene živote.

Kurir.rs/Agencije