Foto: Printscreen/Facebook

Da li je moguće?

RASTAVILI SU MI CEO AUTOMOBIL! Vlasnika na parkingu dočekalo neprijatno iskustvo: Ova krađa delova koštaće ga 20.000 EVRA!

Ludi svet

Većina vlasnika automobila zabrinuta je zbog parkiranja automobila na javnim mestima zbog mogućnosti da se njihovim ljubimcima preko noći dogodi „nešto“ neželjeno, ali vlasnik BMV-a serije 3 imao je katastrofalno iskustvo.

Njegova Serija 3 bila je potpuno „gola“, uključujući ceo prednji deo i kontrolnu tablu, sa procenjenom štetom od oko 20.000 evra. Incident se dogodio u okrugu Lindenplatz u Hildenu u Nemačkoj prošlog vikenda.

foto: Printscreen/Facebook

Neimenovani 22-godišnji vlasnik Serije 3 ostavio je svoj automobil zaključan na parkingu preko noći. Rano ujutru dve osobe su primetile da su automobil „kanibalizovane” od strane lopova i obavestile policiju.

Serija 3 je neprepoznatljiva jer joj nedostaje ceo prednji deo uključujući branik, haubu i farove. Lopovi su ukrali i nekoliko delova iz motornog prostora i ostavili automobil na licu mesta. Obično lopovi ciljaju na točkove ili katalizatore parkiranih vozila, ali u ovom slučaju su imali na umu druge delove.

Zanimljivo, krađa se tu nije završila već se nastavila unutar kabine BMW-a. Automobilu nedostaje ceo sklop instrument table, volan, instrument tabla, infotainment displej, ručica menjača i centralna konzola, kao i nekoliko ukrasnih delova na vratima.

foto: Printscreen/Facebook

Po izgledu preostalih delova u unutrašnjosti kabine možemo zaključiti da je reč o šestoj generaciji Serije 3 (F30), proizvedenoj negde između 2012. i 2018. Iz asortimana nedostajućih i oštećenih komponenti procena je 20.000 evra za troškovi popravke zvuče prilično tačno, iako je možda imalo smisla da vlasnik kupi novi automobil umesto da popravlja ovaj nered.

U svakom slučaju, nadamo se da će osiguravajuće društvo isplatiti nesrećnog vlasnika, a policija uhvatiti drske lopove. Saznajemo da istraga još nije dovela do osumnjičenog, a policija Metman je tražila sve informacije od svedoka koji su videli veliko vozilo ili kombi na području između petka 3. i subote 4. juna. U međuvremenu, neko je možda već sastavio pokvarenu kopiju koja će se uskoro pojaviti u reklamama, verovatno kao „nikad hit”...

(Kurir.rs)

Bonus video: