Foto: Sveta Srbija

MANIFESTACIJA OD IZUZETNOG ZNAČAJA ZA BEOGRAD

DECO, U SUBOTU SVI NA ADU CIGANLIJU: Počinje deveto Sportsko sabranje!

Sabranje će razložiti i potrebu za očuvanjem ne samo čoveka, nego i prirode koja nas okružuje: vazduha, zemlje, vode, sve to pod sloganom: ”Čuvajmo Božiju tvorevinu”

Beograd

Deveto Sportsko Sabranje Svete Srbije biće održano u subotu 18. juna na Adi Ciganliji.

Pravoslavno sportsko udruženje “Sveti Srb i ja” (PSUSS) i svi njegovi članovi već deveti put, sa velikom radošću molitveno iščekuju sutrašnje saborovanje na Adi.

I ove godine to je od 9 časova na starom mestu (prostor i sportski tereni desno od kružnog toka), na velikoj livadi detinjstva, na kojoj su mnogi od 180.000 onih koji su prošli kroz prethodnih osam Sabranja, maltene odrasli.

foto: Sveta Srbija

Mesto domaćinstva i susretanja i ove godine će biti ispunjeno licima i osmesima na hiljade dragih gostiju, onih najmlađih koji će zajedno sa svojim roditeljima, bakama i dekama doći na porodično okupljanje roda koji dolazi.

Sabirajući svih 364 dana između dva Sabranja u ovom jednom, organizatori će ispunjavajući svoju misiju, pokušati da sve prethodne dane objedine temom i sadržajem kojim žele da jasno pokažu i kažu šta to Sveta Srbija jeste i čemu teži.

foto: Sveta Srbija

- Kao događaj sportskog, porodičnog, duhovnog, druželjubivog, kulturnog, zabavnog, obrazovnog i patriotskog karaktera, protkanog ljubavlju i Jevanđeljem, ove godine ima za zatadak i misiju da iskaže važnost inkluzije i brige o našem bližnjem uopšte u društvu, sa akcentom na jednaka prava i potrebe osoba sa invaliditetom koje se po voljnom angažovanju i ljubavi, svakodnevno bave sportom ili nekim oblikom fizičke aktivnosti.

SATNICA MANIFESTACIJE ”9. SABRANjE SVETE SRBIJE”:

Subota 18. jun, Ada Ciganlije (prostor i sportski tereni desno od kružnog toka)

9:00 – 11:00 Sveta liturgija

11:30 Otvaranje Manifestacije – sa šampionima paraolimpijcima Srbije, zajednička fotografija svih učesnika sportskih i kulturnih sadražaja

Sa jednog od prethodnih Sabranjafoto: Sveta Srbija

12:00 -12:30 Vežbamo sa šampionima – sportski program za predškolce

12:30 Program na bini i sportski program, turniri na okolnim sportskim terenima

13:00 Ručak - vojnički pasulj

15:00 Tribina: ”Sport i Pravslavlje”

16:30 Proglašavanje pobednika svih turnira

17:00 Zatvaranje Manifestacije

Mi danas među njima imamo na desetine uspešnih evropskih, svetskih i olimpijskih šampiona u raznim sportskim disciplinama, koji nam ličnim primerom kroz svoj život, pokazuju snagu svog karaktera i istrajnosti, skromnosti i požrtvovanosti i iznad svega ljubavi uz puno poštovanje onog pored i preko puta sebe - kaže za Portal Kurira Dimitrije Stikić, PR menadžer Svete Srbije, koji je "duša" i najveći pregalac celokupnog Sabranja.

Dimitrije Stikić (levo)foto: Sveta Srbija

Takođe kroz ovu sportsku temu, Sabranje će razložiti i potrebu za očuvanjem ne samo čoveka, nego i prirode koja nas okružuje: vazduha, zemlje, vode, sve to pod sloganom: ”Čuvajmo Božiju tvorevinu”.

foto: Sveta Srbija

Jedan od najvažnijih medijskih partnera i prijatelja Sabranja je dnevni list Kurir.

Ulaz i svi zadržaji na Manifestaciji su besplatni

DECO, PRIJAVITE SE NA TURNIRE

Turniri će biti organizovani iz sportova: odbojka, fudbal, atletski kros, košarka, stoni tenis, streličarstvo...

Sportske stanice: preko 40 sportskih stanica sa prezentacijom sporta: borilačkih, modelarstvo, gimnastika…

foto: Sveta Srbija

Kulturno-umetnički program: folklor, balet, plesne grupe, pevačke grupe Kreativne radionice: slikarstvo, kaligrafija, mozaik…

Obezbeđeni su i osveženje, sendviči, baloni, majice, sladoledi za sve učesnike kao i pehari i medalje za najbolje u takmičenjima.

Kurir.rs