Foto: Grad Novi Sad

Blokovska površina “4 KULE” - zona za rekreaciju, druženje, odmaranje

Vučević: Celokupan prostor od 4.600 m2 deluje fantastično, uloženo je 77 miliona dinara!

Vesti

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je završne radove na uređenju bloka, između ulica Beogradski kej, Marka Miljanova, Dušana Vasiljeva i Episkopa Visariona, popularno nazvanog „4 kule“. Te radove finansirala je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, svi infarstrukturni radovi su okončani, dok su u toku zavšne aktivnosti na terenu koje sprovode gradska javna komunalna preduzeća.

foto: Grad Novi Sad

Grad Novi Sad je opremanjem tog unutarblokovskog prostora površine oko 4.600 m2, poboljšao funkcionalnost i estetiku kvarta, a stanovnicima omogućio više uređenih zona namenjenih za rekreaciju, druženje i odmaranje.

– Zaista sam zadovoljan kako sada izgleda međublokovski prostor između četiri kule na Beogradskom keju. Od 1972. godine, kada su izgrađene, mislim da se taj prostor nije adekvatno uređivao i održavao. Stanari Beogradskog keja i susednih ulica u okolini Riblje pijace, dobili su vrlo atraktivnu lokaciju za druženje, provođenje slobodnog vremena, a klinci su dobili najbolje sportske terene, kao i moderno igralište. Ugrađena je najkvalitetnija oprema, sačuvano je zelenilo i povećan broj zelenih površina, izvršena reparacija parkirališta i instalirana nova rasveta. Celokupan prostor deluje fantastično, a u novo ruho ovog kvarta uloženo je 77 miliona dinara. Radićemo i dalje na ravnomernom razvoju svih delova grada i nadam se da ćemo imati stabilan budžet kako bismo sanirali višedecenijsko zaostajanje koje je i dalje prisutno u nekim gradskim celinama – rekao je gradonačelnik Vučević i čestitao na odlično urađenom poslu svima koji su učestvovali u ovom projektu.

foto: Grad Novi Sad

Na površini oko košarkaškog terena, kao i na velikom platou kod dečijeg igrališta postavljeno je novo popločanje, dok su pločama manjih dimenzija uređene pešačke staze, a ukupna popločana površina iznosi oko 2.250 m2. Takođe, postavljene su rampe za lakši pristup osobama sa invaliditetom. Dečije igralište i sportski teren dobili su nove rekvizite i podlogu od tartana. Na sportskom terenu postavljena su dva koša sa integrisanim golovima, a postojeći sto za stoni tenis je saniran. Za decu je naročito interesantna multifunkcionalna sprava, koja nudi različite sadržaje za igru i zabavu. Dotrajali i devastirani urbani mobilijar zamenjen je sa dvadeset novih klupa, dve kontinualne klupe i petnaest kanti za otpatke, kao i dva držača za bicikle.

Prostor je dobio zelenu notu postavljanjem busena trave na svim površinama partera, kao i sadnjom drveća, a postavljeno je i novo javno osvetljenje. Trenutno JKP „Gradsko zelenilo“ izvodi radove poput uklanjanja suvih stabala, orezivanja šiblja, sadnje cveća i košenja, dok JKP „Put“ izvodi radove na asfaltiranju režijskih saobraćajnica i pešačkih staza uz objekte, kao i parkinga.

(Grad Novi Sad)