Foto: Madeleine Kelly / Zuma Press / Profimedia

UNIŠTENA JOŠ DVA BORBENA VOZILA

NOVI SNIMAK SA RATIŠTA U UKRAJINI?! Ruski tenk eksplodira nakon što su ga ukrajinske snage uništile britanskim haubicama VIDEO

Na novom snimku koji su objavili britanski mediji navodno se može videti kako ukrajinske trupe uništavaju ruski tenk i dva borbena vozila pešadije koristeći britanske haubice M777.

Planeta
> 12:59h

Na snimku iz vazduha se vidi kako 81. vazdušno-jurišna brigada koristi dalekometna artiljerija za gađanje vozila, prenosi Dejli mejl.

Komanda jurišnih trupa Oružanih snaga Ukrajine saopštila je: ''Topdžije 81. brigade DShV (Ukrajinske vazdušno-jurišne snage) uništile su jedan tenk i dva ruska borbena vozila.

- Snimak prikazuje uspešan rad vojnika artiljerije 81. vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine koji su britanskim poljskim haubicama M777 kalibra 155 mm uništili rusku opremu i ljudstvo, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se još navodi: Konkretno, jedan tenk i dva borbena vozila pešadije ruskih okupatora – zajedno sa posadama – pretvoreni su u staro gvožđe. Smrt ruskim okupatorima! DShV - Uvek prvi! Slava Ukrajini!'

To je najnoviji udarac za ruske snage koje su pretrpele velike gubitke što se tiče ljudstva i vojne opreme u njihovoj četvoromesečnoj invaziji.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs