Foto: Kurir/T.S.

od 27. do 31. avgusta

BOGAT PROGRAM OVOGODIŠNJIH DANA VRANJA: Od etno sajma preko džipijade do Harisa Džinovića

Srbija

Tradicionalna manifestacija Dani Vranja biće održana od 27. do 31. avgusta, odlučeno je na Odboru za organizaciju.

Dani Vranja, 18. po redu počinju otvaranjem Etno i sajma knjiga, kao i letnjeg ateljea Narodnog univerziteta, koji će trajati sve vreme manifestacije. Glumci vranjskog Pozorišta "Bora Stanković" odigraće predstavu "Ruža uvela", a biće otvorene i izložba i radionice kulturnog stvaralaštva.

Planiran je nastup folklornih ansambala u Gradskom parku, kojem će prethoditi defile pešačkom zonom i svečani prijem u Gradskoj kući, dok će u večernjim satima u programu pod nazivom "Spoj tradicionalnog i modernog" nastupiti vokalna solistkinja Maja Marinković.

foto: Kurir/T.S.

Manifestacija će biti nastavljena vranjskim planinarskim maratonom do Besne Kobile, a potom i "džipijadom". U Gradskom parku biće predstavljena izložba vina i meda, a svojim programom predstaviće se i lokalni izvođači Vladimir Stošić i Aleksandra Arsić, kao i hor Muzičke škole.

U večernjim satima, u prostoru parka, biće održano književno veče Brankice Damjanović, a potom nastup duvačkih orkestara. U Gradskom parku planiran je Javni čas zdravlja, i nastup Emina Demirovića. Ekološku radionicu Eko svet, održaće Udruženje gljivara Srbije.

foto: Kurir/T.S.

U popodnevnim satima planirani su dečji maskenbal u saradnji sa PU "Naše dete", predstava "Zlatokosa i tri medveda", UG Mizanscen, kao i nastup članova plesne škole "Feniks".

Od 21 sat na centralnoj bini, na gradskom parkingu, koncert će održati niška grupa Galija, a potom od 23.00 publiku će zabavljati i di-džejevi. Planiran je "Reli prijateljstva", kada će biti izloženi oldtajmeri, a predviđen je i defile gradskim ulicama.

U popodnevnim satima u parku će biti izvedena predstava "Ko je na koga", UG Mizanscen. Istog dana od 18 sati planirana je prezentacija i degustacija tradicionalnih jela, a sat kasnije i književno veče Dušana Aritonovića sa knjigom priča "Amanet". Iste večeri biće i projekcija filmova na otvorenom.

foto: Kurir/T.S.

Od 21.00 na centralnoj bini na gradskom parkingu nastupiće Milica Todorović, a nakon nje od 23 i Sara Jo. Poslednjeg dana manifestacije biće održan edukativni kviz pod nazivom "Vranje tajnu krije'', zatim književno veče i program pod nazivom "U Vranje nema l'žanje" u organizaciji Kulturno-obrazovnog centra Vranje.

Od 21.00 na centralnoj bini, na prostoru gradskog parkinga koncert će održati Haris Džinović. Manifestacija se završava nastupom di-džejeva od 23h na istom prostoru.

Turistička organizacija grada Vranja je organizator manifestacije "Dani Vranja 2022", a pokrovitelj Grad Vranje.

Kurir.rs/T.S.