ovako se poštuje svoja zemlja

MILAN VASIĆ SA SVETSKOM ZVEZDOM OTIŠAO NA KiM Na slici zagrljena braća sa POSEBNOM PORUKOM na majici ONDA SU ZAIGRALI KOLO (VIDEO)

Pop kultura

Glumac Milan Vasić je svoju ljubav prema rodnom kraju Kosovu i Metohiji umetnički uobličio kroz pesmu i spot "Poleteo soko sivi".

Time je oduševio celu Srbiju, ali i sve naše ljude u dijaspori.

Međutim, tu lepim iznenađenjima od strane našeg poznatog glumca i pevača nije kraj. Naime, Milan je objavio stori iz Velike Hoče na kojoj se nalazi sa svetski poznatim fudbalerom Nemanjom Matićem.

foto: Printscreen/Instagram

Oni su sa majicama na kojima se nalazi natpis "Velika Hoča" i "Tu sam rođen, tu ostajem" zagrljeni slikali, tagujući na storiju Veliku Hoču uz reči, koje je Milan napisao na storiju: "Kad se sa bratom sretnem u Metohiji (Velika Hoča) srce je puno.

Da stvar bude još bolja, tu nije bio kraj, već su igrali i kolo, pokazujući koliko i jedan i drugi poštuju tradiciju i kulturu našeg naroda.

SRPSKO KOLO KAO DEO SVETSKE NEMATERIJALNE BAŠTINE

Godine 2017. Uneskov Međuvladin komitet za očuvanje nematerijalnog kulturnog nasleđa doneo je odluku o upisu elementa Kolo, tradicionalna narodna igra na Uneskovu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva.

Podsetimo, Milan Vasić rođen je u mestu Ropotovo, kod Kosovske Kamenice, dok je Nemanja Matić rođen u mestu Vrelo, kod Uba i naš je svetski poznat fudbaler i sportista.

Kurir.rs/ J. Ćirković

Bonus video: