Foto: EPA/Mourad Balti Touati

ITALIJA

IMA 40 GODINA, PRESTAR JE ZA TO ŠTO JE URADIO Do juče saigrači, danas NEPRIJATELJI! Ibrahimovića ŽESTOKO PROZIVAO turski fudbaler

Do "juče" bili saigrači, sada su neprijatelji

Fudbal

Hakan Čalhanoglu je prošlog leta crveno-crni dres zamenio plavo-crnim kada je kao slobodan igrač odlučio da napusti Milan i potpiše ugovor sa Interom.

Turčin je tada postao član šampiona Serije A, ali je propustio priliku da i sam dođe do trofeja u Italiji, pošto je klub koji je napustio stigao do titule u ovoj sezoni.

Na proslavi titule Milana, Zlatan Ibrahimović je pomenuo i Čalhanoglua koji ga je očigledno razočarao odlukom da pređe u redove rivala.

Ibrahimović je pred nekoliko desetina hiljada navijača uzeo mikrofon i poručio sledeće: Momci, pošaljite poruku Hakanu.

Dok su bili saigračifoto: EPA/Ettore Ferrari

To je bilo dovoljno da turski fudbaler odreaguje, a to je učinio prilikom jednog intervjua.

- On je čovek od 40 godina, ne 18. Ja te stvari ne bih radio u njegovim godinama, prestar je za to. Ali on voli da bude u centru pažnje. On uopšte nije doprineo Skudetu, jedva je igrao, ali učinio bi sve da bude svakako u fokusu - rekao je Čalhanoglu za turski "Tivibuspor".

Čalhanoglu je govorio i o odluci da pojača Inter.

- Bilo je teško. Isti grad, ali druge boje. Video sam priliku da dođem u redove aktuelnog šampiona Italije, a onda se dogodila situacija da je moj bivši tim postao šampion i kao da sam ja krivac za tako nešto. Ja sam veoma srećan u Interu i navijači su od velike pomoći. U Milanu sam igrao četiri godine i nikada navijači nisu skandirali moje ime, a u Interu mi se to dešava na svakom zagrevanju.

On je i uporedio dve ekipe.

- Inter je mnogo jači od Milana. Izgubili smo derbi iznenada, nakon što smo Ivan Perišić i ja zamenjeni u 75. minutu. U Kupu Italije se videlo, pobedili smo rezultatom 3:0 - poručio je Čalhanoglu.

Kurir sport