Foto: Privatna Arhiva

pokorio Napulj

SRBIN NAJBOLJI PICA MAJSTOR NA PLANETI! Zakuvao testo bolje od Italijana, GORAN ABRAMOVIĆ pobedio 1.000 učesnika takmičenja!

Zanimljivosti

Nakon fantastičnog plasmana beogradske picerije „Pietra“ na takmičenju „Top 50 Pizza Europe 2022“ u Milanu, u ugostiteljskim krugovima munjevito je odjeknula vest da je Goran Abramović postao svetski šampion na takmičenju pica majstora u Napulju „Campionato Mondiale del Pizzaiuolo“.

foto: Privatna Arhiva

Abramović je prvo mesto osvojio u najtežoj i najkompleksnijoj kategoriji S.T.G, u kojoj se prave tradicionalne pice Margarita i Marinara.

Na ovom prestižnom takmičenju učestvovalo je preko 1000 pica majstora iz celog sveta uključujući i domaćine iz Napulja, Palerma, Milana i mnogih drugih italijanskih gradova, a Goran je odneo ubedljivu pobedu i zvanično postao svetski šampion.

U Beograd je stiglo zlato čiji će sjaj usmeravati sve prave ljubitelje ka najboljioj svetskoj napoletani.

foto: Privatna Arhiva

Goran je već trideset godina pica majstor sa zavidnim iskustvom u zemlji i inostranstvu, a trenutno je glavni pizzaiuolo picerije u našem glavnom gradu.

„Neverovatno sam ponosan zbog osvojenog zlata i ostvarenog sna, kao i na ceo tim iz picerije Pietra koji mi je pružio ogromnu podršku. Svetsko zlato nije samo nagrada, već i obaveza da istrajemo u kvalitetu i budemo još bolji“ – rekao nam je novi svetski šampion Goran Abramović.

Kurir.rs

Bonus video: