Foto: EPA/Yuri Kochetkov

reakcija na zelenskog

UKRAJINA MOŽE DA ZAVRŠI RAT DO KRAJA DANA, ALI ZELENSKI DA ISPUNI JEDAN USLOV: Moskva poslala jasnu poruku!

Ukrajina može da prekine rat pre kraja dana, a sve što je potrebno da se to dogodi je naređenje ukrajinskog predsednika vojsci da položi oružje i ispuni uslove Moskve, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Planeta

"Ukrajinska strana može sve da zaustavi pre kraja današnjeg dana, potrebna nam je naredba da nacionalističke jedinice polože oružje, naredba ukrajinskoj vojsci da položi oružje, a uslovi Ruske Federacije moraju biti ispunjeni", rekao je Peskov a prenele Ria novosti.

"Sve može da bude gotovo pre kraja dana. Ostalo su misli šefa ukrajinske države", rekao je Peskov komentarišući izjavu Volodimira Zelenskog o planovima da rat završi pre zime

Zelenski je liderima G7 poručio da želi da se rat završi pre zime.

Ukrajinski predsednik je u obraćanju čelnicima Velike Britanije, Kanade, Francuske, Nemačke, Italije, Japana i SAD zatražio protivazdušne sisteme, više sankcija za Rusiju i bezbednosne garancije, rekao je jedan visoki evropski zvaničnik.

Takođe je, navodno, zatražio pomoć pri izvozu žita iz Ukrajine i pri obnovi zemlje, rekao je zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman.

Kurir.rs/Agencije