Foto: Printskrin/Instagram

STIGLE RODE

PORODILA SE JEDNA OD NAJLEPŠIH SPORTISTKINJA: Ruskinja je dugo bila veliki rival Ivani Španović, a sada je postala majka

Ruska atletičarka Darija Klišina postala je majka.

Ostali sportovi

Jedna od najlepših svetskih sportistkinja objavila je na svom profilu da je na svet donela dečaka.

Ruskinja se takmiči u skoku u dalj, i jedno vreme je bila najveća konkurencija Ivani Španović, sada Vuleti.

Darija je rođena u Tveru, nekadašnjem SSSR-u, 15. januara 1991. godine. Potiče iz sportske porodice – i majka i otac su se takmičili u različitim sportovima pre nego što su dobili nju. U svet sporta je ušla sa osam godina – počela je da igra odbojku i bila je veoma dobra u tome. Međutim, odbojka joj je dosadila sa 13 godina i prešla je na atletiku, tačnije na skok u dalj.

Nakon što je završila školu, potpuno se posvetila karijeri. Odlučila je da ne ide na fakultet, što se njenim roditeljima nije mnogo svidelo, ali su je ipak podržali u njenim željama.

A uspesi su ubrzo došli. Darija je postavila svoj prvi rekord 26. juna 2010. kada je skočila 7,03 m – bio je to najbolji ruski juniorski skok i drugi najbolji juniorski skok svih vremena, a drugi najduži na celom svetu.

Sveukupno do sada je Darija bila dvostruka evropska prvakinja u dvorani (2011. i 2013), svetska prvakinja na tamičenju do 17 god (2007.), evropska juniorska prvakinja 2009. i pobednica na Evropskom prvenstvu mladih 2011.

Slovi za jednu od najlepših sportiskinja, a priznala je kako je zbog toga svojevremeno imala nepristojne ponude.

Naime, jednom je od nepoznatog muškarca na Instagramu dobila ponudu da postane eskort dama u Americi za 200.000 dolara mesečno.

- Zaista sam se prvi put u životu susrela sa takvom ponudom. Moja reakcija je bila brza i kratka: Nisam zainteresovana, rekla je za "Informer" Klišina.

Pomenuta situacija je nije potresla.

Kurir sport