Foto: Printscreen/Youtube

zaigrao se

LEGENDA JUGOSLOVENSKOG SPORTA ZAVRŠILA U ZATVORU: Bio je olimpijski vicešampion, a sada će po stare dane IZA REŠETAKA

Ostali sportovi

Legenda sporta nekadašnje Jugoslavije Primož Ulaga osuđen je uslovno na 23 meseca zatvora zbog toga što je na čelu Skijaškog saveza Slovenije uzimao mito.

foto: Printskrin/Jutjub

Primož Ulaga (59), koji je osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Kalgariju 1988. godine, priznao je da je uzimao mito i to kroz sponzorske ugovore. Uslovna kazna trajaće tri godine. Na sudu je Ulaga priznao kako je počinio četiri kaznena dela, a presuda je odmah postala pravosnažna pošto su obe strane povukle podnošenje žalbe.

- Ti događaji su se zaista dogodili - rekao je Ulaga na sudu prenosi slovenački Dnevnik.

foto: Printskrin/Jutjub

Primož Ulaga optužen je da je od nekoliko skijaških skakača iz Slovenije tražio deo novca od sponzorskih ugovora. Ulaga je uzeo od dvojice trenera i skakača Andraža Pograjca 25 posto od sponzorskih ugovora. Godine 2013. napustio je čelo Skijaškog saveza Slovenije zbog ličnih razloga nakon što su se pojavile informacije o mogućoj korupciji u savezu.

Tokom bogate karijere Primož Ulaga se uz Mirana Tepeša takmičio i na Olimpijskim igrama u Sarajevu 1984. godine. Tu je važio za jednu od najvećih nada Jugoslavije da osvoji medalju, ali nije uspeo. Međutim, srebro je osvojio četiri godine kasnije u Kalgariju, u Kanadi. Ukupno je devet puta pobedio u Svetskom kupu.

foto: Printskrin/Jutjub

Kurir sport