Foto: Ocskay Mark / Alamy / Alamy / Profimedia

neverovatno

ŽVIZDALO MU U GAĆAMA: Lekari se šokirali kad su videli šta je PROBLEM, to je bio prvi slučaj u SVETU!

Život

Noćna mora se pretvorila u realnost za čoveka iz Ohaja koje se izbezumio kada je shvatio da mu iz genitalnog dela dopiru zvuci.

Taj dan bio noćna mora, prepričavao je kasnije 72-godišnji neimenovani muškarac iz SAD kada je čuo čudne zvuke koji su dopirali iz njegovih genitalija, preciznije - iz mošnica. Strah i panika su se uvukli u njega i prebledeo je.

U Hitnu pomoć je dojurio bez daha, natečenog lica. Lekari su su ga gledali u čudu. Kasnije su u stručnom časopisu American Journal of Case Reports napisali da je on prva osoba na svetu sa "zviždećim skrotumom (mošnicom)".

foto: Shutterstock

Poslali su ga odmah na rengen kako bi odgonetnuli neobično strujanje vazduha u njegovom organizmu. Snimak grudnog koša pokazala je da ima prekomernu količinu vazduha zarobljenu u telu. To je na kraju uzrokovalo kolaps pluća što za posledicu može imati trajno oštećenje funkcije srca i pluća, i čak dovesti do smrti.

Istraživali su dalje telo nesrećnog muškarca pa napokon otkrili izvor problema. Bila je to otvorena rana na levoj strani skrotuma zaostala nakon operacije testisa.

foto: Printscreen/amjcaserep.com

Muškarac je brzo nakon dijagnoze završio u dubokoj narkozi. Lekari su mu u grdu stavili dve plastične cevi kroz koje je višak vazduha izašao iz njegovog tela.

- Bio je sav natečen, a stanje mu se dodatno pogoršavalo. Određena količina vazduha bila je zarobljena između njegovih pluća i zida grudnog koša, i stalno se povećavala - ispričao je dr Brent Bikford koji je vodio ovaj slučaj.

Srećom, njegova pluća su se vratila u normalu tri dana nakon zahvata i pušten je kući u dobrom stanju.

foto: Profimedia

Ipak, lekarima nije jasno kako je vazduh ostao toliko dugo zarobljen u skrotumu (to stanje se inače naziva - pneumoscrotum). Trajalo je to dve godine što je po lekarima "nenormalno puno vremena".

Inače, "pneumoscrotum" je retko stanje u kom vazduh ostaje zarobljen u skrotumu. U medicinskoj literaturi opisano je samo 60 slučajeva. Budući da vazduh ne može da izađe kroz telesne otvore, ovakav poremećaj zahteva lekarsku intervenciju, prenosi New York Post.

foto: Profimedia