Foto: Shutterstock

opasnost po druge

PROLAZIO KROZ CRVENO, PA SE ZABIO U POLICIJSKI AUTO! Vozač pravio haos u Hrvatskoj, usledio šok kada ga je zaustavila policija

Zagrebačka policija obavestila je o slučaju nesavesnog vozača koji je ignorisao policijsku kontrolu na području Jastrebarskog, i je nastavio vožnju prema Zagrebu gde je uhvaćen tek na Ilici.

Hrvatska

Pomahnitali vozač odbio je da se zaustavi na znak policijskih službenika, koji su nakon provere utvrdili kako je vozilo neregistrovano i da ima nepripadajuće registarske oznake. Odmah su krenuli u poteru.

Policija je saopštila da je vozač Audija A6 krapinskih registarskih oznaka od Jastrebarskog do Ilice grubo prekršio niz saobraćajnih propisa: prolazio je kroz crveno svetlo na semaforu, neoprezno preticao druga vozila preko dvostruke pune bele linije, kretao se trakom namenjenom za saobraćaj iz suprotnog smera i takvom vožnjom dovodio u opasnost druge vozače u saobraćaju.

Tokom potere, policijski službenici su takođe primetili da je vozilo na sebi imalo vidna oštećenja, a dolaskom do Ilice, vozač se zabio u policijsko vozilo, nakon čega je u zanošenju naleteo na metalne stubiće.

Vozač je potom pokušao da pobegne, ali su ga policijski službenici uhvatili i ga svladali uz upotrebu sile jer je pokušao da pobegne i odbijao policijske naredbe.

Naknadno je utvrđeno da vozač nema položen vozački ispit kao i da na snazi ima čak tri zaštitne mere zabrane upravljanja vozilom i 60 negativnih bodova.

Automobil marke Audi A6 privremeno je oduzet vozaču.

Tokom događaja jedan policijski službenik je povređen i pružena mu je lekarska pomoć.

Policija nad osumnjičenim 28-godišnjim vozačem sprovodi istragu i onda će biti predat pritvorskom nadzorniku.

Kurir.rs/Jutarnji.hr