tropske temperature

VANREDNE MERE U ITALIJI ZBOG VRUĆINE! Posuđe mora da se pere ručno i to vodom u kojoj je kuvana pasta?! POGLEDAJTE NOVA PRAVILA

Planeta

Vrućine i suša pritiskaju i Italiju, a regioni uvode vanredne mere. U Lombardiji se od Švajcarske traži pomoć za vodu. Gradonačelnik Milana isključio je fontane i zabranio punjenje privatnih bazena. Nivo vode jezera Mađore za tri dana se spustio za ceo metar

foto: Kurir televizija

„Čuo sam da u junu nikada nije bilo ovako vruće. Mi smo iz južne Kalifornije, sve vreme je vruće, nema kiše, stalno smo bez vode“, rekao je američki turista iz južne Kalifornije Trevor.

foto: Kurir televizija

Pored visokih temperatura, uslovi suše se brzo šire kroz Italiju, a reke i rezervoari presušuju.

"Mislim da, možda, u celoj Evropi ne samo u Italiji znate. Ali ne znam, možda će se promeniti za nekoliko godina, ne znam, ali to su definitivno klimatske promene", kaže izraelski turista rekao je Ahmed Kheil.

foto: Kurir televizija

U regionu Pijemont već su postavljene cisterne sa vodom, dok se noću zatvara voda.

U gradovima Savona, Imperija i Alto Adiđe gradonačelnici su izdali naređenje da se voda može koristiti samo za piće i tuširanje, ali ne i za zalivanje bašte.

Neke od mera su i da se mašine za veš koriste samo za programe sa maksimalnom temperaturom do 30 stepeni i da se mora nekoliko puta koristiti ista voda, da se ona kojom se pralo voće i povrće upotrebi za zalivanje cveća. Od 8 ujutru do 21 je zabranjeno pranje kola i motora, osim u zvaničnim perionicama.

foto: Kurir televizija

Čak se dolazi i do toga da se posuđe pere ručno i to vodom u kojoj je kuvana pasta.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video: