Foto: Profimedia

SMOGLA SNAGE DA ISPRIČA JAVNOSTI

ŠOKANTNA ISPOVEST LEGENDARNE VERE! Posle 35 godina otkrila JEZIVE DETALJE: SILOVAO me je ugledni fudbalski zvaničnik! (FOTO)

Legendarna fudbalerka Vera Pauv (59) posle više od tri decenije šokirala je javnost dešavanjima iz prošlosti.

Fudbal
> 14:54h

Trenutno selektorka Republike Irske 35 godina kasnije otkrila je da su je silovala trojica muškaraca, tada zaposlenih u Fudbalskom savezu Holandije, preneli su svetski mediji.

Ona je šokantnu ispovest podelila putem društvenih mreža.

"Čuvala sam tajnu od sveta 35 godina. Od moje porodice, saigrača, igrača, kolega, a sada mogu da priznam i od sebe. Držala sam zlostavljanje u tajnosti. Dozvolila sam da sećanje utiče na moj život, da kontroliše i dominira mojim osećanjima, da me svakodnevno ispunjava bolom i mukom. Mnogi me vide kao čvrstog menadžera, ženu koja se u muškom svetu penje do vrha. To ne može biti dalje od istine. Ovo sam ja, nadam se da ću moći da nastavim da živim bezbedno", napisala je Vera, a u njen slučaj upućen Savez, ali i lokalna policija koja bi trebalo time da se pozabavi.

"Fudbalski savez Holandije veoma je šokiran iskustvima iz prošlosti o kojima nam je pričala Vera. Priznajemo greške koje su identifikovane, to nije smelo da se dogodi. Vera nije mogla da ima bezbednost na radnom mestu", navodi se u saopštenju.

foto: Profimedia

Prema rečima legendarne holandske fudbalerke silovana je od strane "uglednog fudbalskog zvaničnika", a kasnije su napad ponovila još dvojica zaposlenih u Savezu. To se sve desilo pre više od tri decenije, u njenim dvadesetim godinama, dok je bila aktivna igračica.

Vera Pauv je za reprezentaciju Holandije igrala od 1984. do 1998. godine, a odmah nakon odlaska u penziju započela je trenersku karijeru. do sada je radila kao selektorka Škotske, Holandije, Rusije i Južne Afrike, trenirala je Hjuston u SAD, a trenutno je na čelu reprezentacije Severne Irske.

(Kurir sport)

Bonus video: