Foto: Privatna Arhiva, Printscreen/Facebook

jezivo

ŽENE MONSTRUMI: Muževe ubile pa komadale motornom testerom, kuvale u loncu, zalivale omekšivačem i zabetonirale!

Crna Hronika
> 11:47h

Čak tri žene od početka 2022. godine osumnjičene su za brutalna i krajnje nesvakidašnja ubistva svojih muževa u Srbiji. Žene iz Lazarevca, Zrenjanina i Leskovca nakon izvršenih zločina nisu prijavljivale policiji šta se dogodilo, već su na krajnje neuobičajene načine pokušavale da se reše tela svojih emotivnih partnera.

Stojanovićifoto: Kurir, Društvene mreže

Na listi žena ubica našle su se Jasmina S., Tereza Perić i Biljana Stojanović. One su posle jezivih zločina tela svojih supružnika Siniše, Srđana i Ivana polivale hemikalijama, masakrirale motornom testerom i zalivale betonom. Kriminolog i psiholog Dobrivoje Radovanović kaže da je netipično da se žene posle ubistva iživljavaju nad telom ubijenog i da su slučajevi koji su zabeleženi poslednjih meseci nešto novo.

Novi trend

- Žene muževe uglavnom ubijaju na spavanju, nakon godina maltretiranja, i to sekirom, tvrdim predmetom, ređe nožem jer napad sečivom ne mora da znači automatski smrt. Nakon zločina, često se same prijavljuju policiji - kaže Radovanović i nastavlja:

- Ovi slučajevi su novi i neobični, jer žene veoma retko nakon ubistva maltretiraju žrtvu. Kasapljenje je uglavnom znak strašne psihopatije i besa koji žena oseća zbog zlostavljanja. Žena iz Leskovca koja je zabetonirala muža zapravo je jedina postupila racionalno posle zločina - pokušala je da sakrije ubistvo jer, kad nema tela, nema ni dela - navodi Radovanović i dodaje da se ona ubila kada je postala svesna da ne može sakriti zlodelo.

Klinički psiholog Marija Šutulović ispričala je za Kurir da je osnovna razlika između muških i ženskih ubistava to što su žene brutalnije, detaljno analiziraju i planiraju ubistvo, kao i način prikrivanja.

Plaše se posledica

- Žena koja odluči da ubije svog partnera je dobro pripremljena za zločin koji će počiniti i to radi bez premišljanja. U trenutku kada čine zločin, ne kaju se, nemaju grižu savesti, smatraju da „drugačije nije moglo“. Žene, kada ubiju svoje partnere i prikriju ubistvo, ponašaju se potpuno normalno i mogu proći godine dok se zločin ne otkrije - objašnjava Šutulovićeva i dodaje:

- Pored svojih partnera koji su mrtvi, žive najverovatnije iz straha od posledica kada budu otkrivene, ali i zato što imaju jači osećaj krivice u odnosu na muškarce. Smatram da u toj brutalnosti življenja pored mrtvog partnera svakako ne može biti potpuno zdravog razuma i da u pozadini mora biti i neki poremećaj ličnosti. Ovakve zločine čine i žene sa teškim psihičkim problemima, koje su najčešće nelečene ili loše kontrolisane, kao i zavisnice.

Ilija Životić, stručnjak za bezbednost, objašnjava za Kurir da žene mnogo ređe izvršavaju zločine, ali da su oni posebno brutalni.

- Brutalni su uglavnom jer su prouzrokovani jakim emocijama koje se nagomilavaju duže vreme usled psihičkog ili fizičkog zlostavljanja. Tada u jednom trenutku dolazi do eksplozije adrenalina i osećanja, i zato nastaju brutalni zločini - rekao je Životić.

Filmska priča iz Leskovca

Krila zločin tri godine

Biljana Stojanović (38) tokom 2019. godine ubila je svog muža Ivana (40), a potom njegovo telo zabetonirala u šupi u porodičnom dvorištu. Pune tri godine ona je porodicu i prijatelje uveravala da je suprug na privremenom radu u Rusiji, te da joj se javlja sa gazdinog telefona. Biljana je čak nalazila i opravdanja zašto njen suprug ne dolazi u Srbiju, a okolina je sumnjala da je on čak tamo otpočeo život sa novom ženom, zbog čega su je žalili. Stojanovićeva je krajem juna izvršila samoubistvo, a na dan njene sahrane, dok je porodica tragala za Stojanovićevim lovačkim oružjem kako bi ga odjavili u policiji, otkriven je Ivanov pasoš i svima je postalo jasno da on nije napuštao zemlju. Nešto kasnije, njegov brat Nenad pronašao je zazidani leš u šupi sa povredama nanetim oštrim predmetom.

Užas u Zrenjaninu

Kasapila muža pred ćerkom

Tereza Perić u maju je ubila supruga Srđana u porodičnoj kući u Zrenjaninu i to dok je sa njima bila njena maloletna ćerka iz prvog braka. Perićeva je, kako se sumnja, supruga omamila, a potom počela da ga ubada nožem. Nesrećni čovek je pastorki rekao da zove pomoć, ali ga je Tereza dokrajčila, a potom zatvorila sobu i počela da seče delove njegovog tela motornom testerom.

Ćerka je nazvala brata, a dok je on došao, Perićeva je već nogu i genitalije supruga stavila u lonac i počela da ih kuva na šporetu. Njena deca obavestila su policiju koja je u kući zatekla prizor od koga je i najiskusnijim inspektorima pozlilo.

Horor u Lazarevcu

Telo supruga polivala kućnom hemijom

Jasmina S. u februaru je ubila svog supruga Sinišu u iznajmljenom stanu u Lazarevcu u kom su živeli sa troje maloletne dece i Jasmininim sinom iz prvog braka, pa leš umotala u jorgane i ćebad i danima zalivala omekšivačima i praškovima. Horor u stanu otkriven je kada su deca pronašla oproštajno pismo i odnela ga prvom komšiji. Čovek je ušao u stan i video Jasminine noge, pa pozvao policiju. Inspektori su zatekli ženu koja je sebi prerezala grkljan, a u krevetu u dnevnoj sobi zatečen je leš u poodmakloj fazi raspada koji je bio umotan i ispolivan hemijskim sredstvima, dok su po sobi bile okačene mirišljave jelkice za auto. Ispostavilo se da Sinišina porodica sa njim nije imala kontakt mesecima, a Jasmina je komšijama govorila da je on u bolnici na lečenju, te se sa sigurnošću i ne zna kada je ubijen. Ona je preživela pokušaj samoubistva i nalazi se u pritvoru.

foto: Kurir

NE PROPUSTITE

POKLON KLJUČ ZA ODVRTANJE: Danas uz svaki primerak dnevnih novina

foto: Promo

Dnevne novine Kurir danas svakom čitaocu poklanjaju KLJUČ ZA ODVRTANJE.

Proizvod koji predstavlja osnovno sredstvo za rad mnogih majstora. Omogućava vam lako zavrtanje, odnosno odvrtanje matica i šrafova.

Lagan je i jednostavan za korišćenje, praktičan i neophodan u svakom domaćinstvu.

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/ J. Mladenović - J. Ivić