Foto: - / Sputnik / Profimedia

rat u ukrajini

UKRAJINSKA VOJSKA NAKON PADA LISIČANSKA: Ovo su sledeći gradovi na meti Rusa; ZELENSKI: Vratićemo našu teritoriju!

Nakon što je Rusija za vikend zauzela istočni ukrajinski grad Lisičansk, ruske snage sada idu na grad Slovjansk, saopštilo je ukrajinsko ministarstvo odbrane.

Planeta
> 12:20h

"Rusi pokušavaju da uspostave kontrolu nad selima Bohorodične, Dolina i Mazanivka, u smeru Slovjanska", navelo je ministarstvo odbrane Ukrajine u svom dnevnom saopštenju.

Sva tri sela nalaze se manje od 20 kilometara severno i severoistočno od Slovjanska, na južnoj strani reke Severni Donjec.

Navodi se i da su ruske snage pokušale da potisnu ukrajinske na novu obrambenu liniju između gradova Siversk, Soledar i Bakhmut.

Ova tri grada udaljena su oko 30 do 40 kilometara istočno od urbanog područja Slovjansk-Kramatorsk, poslednjeg ukrajinskog vojnog uporišta u Donbasu.

Ruski državni mediji juče su preneli da su ruske snage preuzele potpunu kontrolu nad Lisičanskom, poslednjim velikim gradom pod ukrajinskom kontrolom u regiji Lugansk, nakon pada Severodonecka.

To je noćas priznao i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ali je najavio da će ukrajinska vojska povratiti sve izgubljene teritorije uz pomoć taktike i novog oružja koje im stiže.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs