Foto: Printscreen/Youtube

incident u vazduhu

LETELI 14 SATI SA RUPOM NA AVIONU: Putnici čuli prasak iznad okeana FOTO

Avion avio kompanije An Emirates leteo je iz Dubaija gotovo 14 sati s ogromnom rupom na trupu pre nego što je sleteo u Brisbejn.

Planeta

"Putnički avion Emiratesa Airbus A380 (registracija A6-EVK) sletio je u Brisbejn s rupom na trupu. Veruje se da je nastala zbog eksplozije gume pri poletanju iz Dubaija. Oprkos šteti, piloti su odlučili da nastave let za Brisbejn", navodi se uz fotografiju na društvenim mrežama.

Putnici su tokom leta prijavili posadi aviona da su čuli glasan prasak tokom leta iznad okeana ali je avio-kompanija donela odluku da nastavi let, koji je trajao gotovo 14 sati, piše Dejli mejl.

Piloti su kontaktirali kontrolu vazdušnog saobraćaja prometa u vazdušnoj luci Brizbejn malo pre sletanja i obavestili ih da postoji mogućnost da im je pukla guma pri poletanju.

Posada aviona zatražila je da ih dočekaju hitne službe pri sletanju, navodi Aviejšn herald.

Prema rečima svedoka, radnici hitnih službi bili su šokirani veličinom rupe na trupu, a nadležni inspektori otkrili su i odvojeni šraf na nosu aviona.

"Čuo se glasan prasak i osetio sam ga kroz pod", rekao je jedan od putnika australijskom listu Kurijer mejl. "Stjuardese su ostale mirne, prestale su da poslužuju hranu. Proveravali su se krila i motore", dodao je.

"U početku je bilo apsolutno zastrašujuće, stjuardese su znale da se dogodilo nešto ozbiljno i odmah su kontaktirale kokpit", rekao je drugi putnik. "Ubrzo nakon toga nastavili su putovanje. Njihovo mirno držanje bilo je ohrabrujuće, verujem da su znale da nije ništa katastrofalno", dodao je.

Avion je sigurno sleteo i nema informacija o povređenim putnicima. Zbog rupe na trupu nije poslat na povratni let.

Kurir.rs