kriza

ZAŠTO SE DEŠAVA KOLAPS U AVIONSKOM SAOBRAĆAJU? Stručnjak otkrio da se mnoge kompanije gase TEK ĆE BITI LUDILO

Društvo

Velibor Vukašinović, nekadašnji glavni vazduhoplovni inspektor SRJ naveo je da se tek očekuje kolaps na aerodromima.

Kako je naveo, period korona virusa u mnogome je uticao na rad aerodroma i avio kompanija, a kako se najavljuje ogromna ekonomska kriza, predviđa da će se problemi tek pojavljivati.

Nedostatak osoblja i avioni koji dugo nisu saobraćali samo su jedan od razloga ovakve situacije vazdušnog saobraćaja.

foto: Kurir televizija

- Avijacija se relativno sporo oporavlja nakon dve godine zastoja. Obim letova se nije proširio. Imate mnogo inžinjera koji su napustili tehniku, imate jedno usporeno ulaženje u štos, u jednu radnu atmosferu, to je širom Evrope - kaže Velibor Vukašinović i dodaje:

- Vratiti 17.000 aviona u let je jako teško, zbog korone mnoge kompanije još uvek ne mogu da se oporave, a neke su i pred gašnjem. Veliki ekonomski cunami predstoji, mnoge stvari su vezane za avijaciju i da predstoji jedna ekonomska katastrofa. Za sada ne vidim ko će u ovom kolapsu profitirati kada je avijacija u pitanju - kaže Vukašinović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video: