Foto: Profimedia / Yekaterina Shtukina /TASS

rat i posledice

MEDVEDEV: Kažnjavanje zemlje sa najvećim nuklearnim arsenalom je pretnja egzistenciji čovečanstva!

Bivši predsednik Rusije Dmitrij Medvedev upozorio je danas na opasnost kažnjavanja Rusije.

Planeta

Predsednik Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev objavio je na svom Telegram kanalu tekst u kome dovodi u pitanje mogućnost da bilo ko iz Rusije završi pred međunarodnim sudom zbog napada na Ukrajinu.

Citirajući govor koji je održao na međunarodnom pravnom forumu u Sankt-Peterburgu, Medvedev navodi: "Pokušaje stvaranja sudova za tzv. istragu ruskih operacija sam nazvao ludim. Ti predlozi nisu samo pravno ništavni. Ideja kažnjavanja zemlje koja ima najveći nuklearni arsenal je apsurd sam po sebi i potencijalno preti egzistenciji čovečanstva."

Medvedev se potom pita "ko je taj idiot" koji poziva na suđenje Rusiji i odgovara na pitanje - Sjedinjene Države. Potom navodi dug spisak vojnih intervencija SAD od kraja Drugog svetskog rata, prenosi Indeks.

"Vijetnam i Koreja, Jugoslavija i Irak, Avganistan i Sirija itekako su svesni koliko katastrofalne mogu biti posledice takvih invazija. Spisak je dug i stalno raste. Amerika je ubila više od 20 miliona ljudi u 37 zemalja od kraja Drugog svetskog rata, prema studiji koju je objavio Global risrč. Razmislite o tome - više od 20 miliona! Autor tog članka, Džejms A. Lukas, postavlja dobro pitanje: Koliko je napada poput onih od 11. septembra Amerika izvela u drugim zemljama: Odgovor je oko 10.000", piše Medvedev.

Kurir.rs