rat komšija u stambenoj zgradi, Foto: Profimedia

rasprava

RAT KOMŠIJA U ZGRADI ZBOG ZALIVANJA CVEĆA! Komšinica kofom od 15 litara poliva po terasi! Društvene mreže gore zbog OVOGA! (FOTO)

Društvo

Često na društvenim mrežama možemo pročitati neku raspravu između komšija bilo da oni žive u kući ili stanu.

Naime, ovog puta se na tviteru pojavio tvit jednog Beograđanina koji se svojim pratiocima požalio na komšinicu koja zaliva cveće na terasi, a sve sa njene terase pada na njegovu.

- Komšinica sa trećeg sprata iznad mene kofom od 15 litara poliva cveće koje visi sa terase i sva ta voda, zemlja, lišće i ostalo smeće pada na moju terasu. E, sad pošto ona nema meru to su Nijagarini vodopadi kad poliva. Žalio sam se njoj više puta i kućnom savetu i niko ništa.

foto: Printskrin Tviter

U komentarima ispod tvita autor je objasnio da je pokušao da mirnim putem reši situaciju sa komšinicom, ali da nije uspeo.

- I evo je komšinica ponovo poliva danas (prvi put polivala malo pre 7 jutros). Ja besan pravo kod nje, rekoh: "Dobar dan, komšinice, kad misliš da prestaneš da polivaš, reke vode direktno na našu terasu padaju jer nemaš meru. Ili koristi manje vode ili unesi cveće na terasu" - napisao je on i dodao:

- Tek će ona: "Pa meni će onda da se plavi". Pa, to je poenta da shvatiš sa koliko vode polivaš cveće. A ona meni na to: "A što ti mene ne prijaviš komunalnoj". Ja rekoh da sam došao kao čovek da se dogovorimo. Pritom jedina u celoj zgradi ima cveće van terase. Sve što prelije, a preliva svaki put pada na našu terasu i prska po vešu i svemu - piše u komentaru, a u ostalim komentarima je dodatno objasnio situaciju i dobijao savete tviteraša šta bi mogao da radi.

- Ona svaki dan po dva puta dnevno poliva sa 100 litara vode deset saksija. Je li mora toliko, a ona mi kaže: "Pa vidiš kolika je vrućina".

- Uzmi tu vodu i razlij ispred njenog stana ne čekaj karmu - navodi se u jednom od komentara:

- Dao sam joj rok da se sabere, ako ne uradi tako kako smo se dogovorili onda Komunalna policija.

FOTO: Tviter
FOTO: Tviter

- Apsolutno ne treba ovoliko vode. Uostalom ne mora iz kofe da zaliva, aman, nek uzme bokal ili flašu - napisala je jedna Beograđanka, a druga dodala:

- Treba joj objasniti da ispira hranjive sastojke iz zemlje.

Kurir.rs