Foto: Printscreen

TUGA

DEVOJKU UJEO KOMARAC, PA UMRLA POSLE 5 DANA! Lekari šokirani: Nikada nisam imao ovakav slučaj, neverovatna TRAGEDIJA za mladu damu

Život

Orijana Peper iz Velike Britanije preminula je nakon što je dobila smrtonosnni infekciju od ujeda komarca, prenosi BBC.com.

Nesrećna devojka bila je u julu prošle godine na obuci za pilota kompanije "Izidžet" u Belgiji, kada ju je komarac ujeo za čelo. Tada joj odmah oteklo mesto uboda, tik iznad desne obrve. Dečko ju je odveo u bolnicu jer se plašio infekcije ili alergije, ali su joj tamo samo prepisali antibiotike i poslali je kući.

foto: Printscreen

- Lokalci su nam rekli da su komarci normalna pojava u maju i junu, ali je Orijanu počelo da boli čelo, sve je bilo crveno i otečeno i dobila je i jake bolove u leđima. Ali lekari su joj samo rekli da uzme antibiotike i poslali je kući - rekao je njen dečko.

Orijana je upala u delirijum, nije mogla da govori kako treba, nakon čega je pala u nesvest, te prebačena u bolnicu gde je nažalost, umrla nakon 5 dana. U izveštaju patologa stoji da je devojka, koja je sanjala da bude pilot, umrla od ozbiljne infekcije nakon uboda komarca. Orijana je dobila sepsu koja se proširila na mozak i izazvala emboliju koja ju je odvela u smrt.

- Nikada nisam imao ovakav slučaj. Neverovatna tragedija za mladu damu koja je pred sobom imala ceo život i blistavu karijeru - rekao je patolog Najdžel Parsli.

(Kurir.rs)