Foto: EPA-EFE/Sean Gallup / POOL

rešio

PODNEO OSTAVKU, ALI OD ŽURKE NE ODUSTAJE: Džonson proslavu venčanja zakazao u premijerskoj rezidenciji krajem meseca!

Planeta

Britanski premijer Boris Džonson je planirao da večanje sa suprugom Keri proslavi krajem meseca, potvrđeno je iz više izvora za Gardijan.

Džonson, koji je podneo ostavku u četvrtak, i njegova supruga poslali su pozivnice za proslavu u Čekersu, premijerovom domu u Bakingemširu, krajem meseca.

Par se venčao prošle godine na maloj ceremoniji sa 30 gostiju zbog ograničenja zbog korone, ali je Džonsonov portparol rekao da su planirali da ponovo slave u leto 2022. To je treći Džonsonov brak, koji ima dvoje dece sa Keri.

Prošlogodišnja ceremonija u Vestminsterskoj katedrali pripremljena je u tajnosti i gosti su slavili u bašti u Dauning stritu, uz samo jednu zvaničnu fotografiju.

Planovi za svadbenu zabavu u Čekersu, o kojima je prvi izvestio Blumberg, verovatno će se ponovo naći pod lupom sada kada je Džonson rekao da će podneti ostavku na mesto lidera konzervativaca i napustiti Dauning strit kada bude izabran novi premijer.

Njegovi kritičari u stranci – uključujući bivšeg premijera Džona Mejdžora – pozvali su ga da odmah ode i pusti svog zamenika Dominika Raba da bude privremenog premijera zbog nedostatka poverenja u njega.

Kurir.rs/Gardijan