Foto: Privatna Arhiva

lepa manifestacija

FOČA ĆE BITI CENTAR FUDBALA OVOG LETA U REGIONU: U julu kreće međunarodni omladinski turnir, ZVEZDA učestvuje po 15. put

Grad u Republici Srpskoj ugostiće osam klubova iz regiona, igraće dečaci do 17 godina i mlađi

Fudbal

U Foči će od 29. do 31. jula. 2022. na stadionu FK Sutjeska Foča biti odigran tradicionalni 16. Međunarodni omladinski (U17) fudbalski turnir FOOTBALL FRIENDS.

foto: Privatna Arhiva

Na turniru će učestvovati Crvena zvezda, Beograd (Srbija), Rijeka (Hrvatska), Akademija Pandev, Strumica (S. Makedonija), Borac, Banja Luka (Republika Srpska), Sutjeska, Nikšić (Crna Gora), Željezničar, Sarajevo (Bosna i Hercegovina), Vojvodina, Novi Sad (Srbija), Sutjeska, Foča (Republika Srpska). Tokom turnira održaće se i Okrugli sto pod nazivom “Fudbal - most prijateljstva”.

foto: Privatna Arhiva

Tim povodom načelnik opštine Foča, Milan Vukadinović je posetio stadion "Rajko Mitić" i uručio predsedniku FK Crvena zvezda, Svetozaru Mijailoviću specijalnu zahvalnicu.

Fudbalski klub Crvena zvezda je jedini klub koji je tokom svih dosadašnjih 15 godina učestvovala na svim turnirima, što je istakao i načelnik opštine Foča i dodao da je čast i zadovoljstvo biti u kontinuitetu domaćin velikom broju klubova iz sveta i regiona tokom proteklih 15 godina, a posebno Crvenoj zvezdi koja ima veliki broj poštovalaca u samoj Foči i okolini.

foto: Privatna Arhiva

Svetozar Mijailović se zahvalio na priznanju koje je primio u ime kluba i izrazio verovanje da će Crvena zvezda nastaviti lepu tradiciju učestvovanja na turniru "Fudbal frends", naglasivši da se su se svi igrači i stručni štab Crvene zvezde u svakom trenutku osećali dobrdošli u prijateljskom okruženju u Foči. Važna je uloga Crvene zvezde da razvija i održava prijateljske odnose sa Fočom i klubovima koji učestvuju na turniru.

Kurir sport