Foto: Printskrin/Instagram

NA MLADIMA SVET OSTAJE

SRPKINJA BUDUĆNOST EVROPSKE NEURORADIOLOGIJE: Valentina među top 5 najboljih MLADIH LEKARA U EVROPI! Od Evrope dobila OVU NAGRADU!

Život

Asist. dr Valentina Opančina, iz Kragujevca, je dobitnica ovogodišnje nagrade Evropske škole radiologije, iz oblasti neuroradiologije. Pravo učešća su imali mladi radiolozi iz svih evropskih zemalja, a nagrađeno je samo petoro koji su osvojili ovaj prestižni "felošip“,prenosi iKragujevac.

foto: Printskrin/Instagram

Nagradu je dodelila Evropska škola radiologije u saradnji sa Evropskim društvom neuroradiologa, a komitet za odbor su činili najeminentniji svetski stručnjaci iz ove oblasti: prof.dr Sundgren, predstavljajući Švedsku i SAD, prof.dr Vernoij iz Holandije i prof.dr Jousri ispred Ujedinjenog Kraljevstva.

foto: Printskrin/Instagram

Ovih pet mladih lekara su odabrani kao budućnost evropske neuroradiologije, a među njima je i naša sugrađanka dr Valentina Opančina.

foto: Printskrin/Instagram

Dr Valentina Opančina je asistent na Katedri za radiologiju Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu, specijalista radiologije u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac, subspecijalizant neuroradiologije u Kliničkom centru Srbije, doktor medicinskih nauka u oblasti interventne neuroradiologije i apsolvent prava.

(Kurir.rs / iKragujevac.com)

Bonus video: