Foto: printscreen YT

oporavlja se

AJKULA MU ZGRABILA SESTRU, ULETEO JE U KRVAVU VODU! Devojčica preživela horor na Floridi, amputirana joj noga! VIDEO

Planeta
> 22:10h

Tinejdžerka Adison Betia (17) iz Perija na Floridi, uspešno se oporavlja posle operacije i amputacije desne noge iznad kolena nakon napada ajkule 30. juna. Adison je bila u vodi na plaži Kiton, kada ju je ajkula duga tri metra iznenada napala i ugrizla za nogu.

foto: printscreen YT

Njen brat Ret Vilingem, vatrogasac, rekao je da je uleteo vodu koja je bila sva krvava i udario ajkulu da bi izbavio svoju sestru, a zatim krenuo da pliva ka obali. Službe hitne pomoći su požurile na lice mesta, a devojci je pružena pomoć na plaži pre nego što je prebačena u bolnicu.

I posle svega što je preživela Adison je pozitivna i srećna što je preživela. Ona se osmehivala dok su je vozili na kolicima u njenu sobu u pedijatrijskoj jedinici posle operacije.

Adison je pretrpela tešku povredu desne noge, uključujući gubitak kvadricepsa, četiri mišića na prednjem delu butine koji rade zajedno kako bi održali koleno stabilnim. Ugriz je takođe prouzrokovao veliko oštećenje nerava i krvnih sudova.

Tokom te prve operacije, hirurzi su vešto obnovili dotok krvi u Betijinu potkolenicu obnavljajući krvne sudove. Ovom procedurom očuvano je mišićno tkivo i koža potkolenice, održala je u životu i omogućila da se ovo tkivo danas koristi u rekonstrukciji.

Tinejdžerku očekuje dug put do oporavka koji će zahtevati opsežnu rehabilitaciju, ali njena porodica kaže da je i dalje jaka i optimistična.

Kurir.rs/Mondo