teške nesreće

TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM Kako stati na put crnoj statistici poginulih na putevima? STRUČNJAK OBJASNIO KAKVE KAZNE TREBA DA SE UVEDU

U nedelji za nama imamo na desetine poginulih učesnika u saobraćaju.

Crna Hronika

Vladimir Simidžija, saobraćajni inženjer, istakao je da nema pozitivna očekivanja da će se umanjiti saobraćajne nesreće na našim prostorima.

Kako smrtni slučajevi zbog nesreća u saobraćaju svakodnevno pune medije, Smidžija je za Kurir televiziju istakao da može i da treba da bude drugačije.

foto: Kurir televizija

- Svetlo nije na vidiku. Svakog dana se događaju nesreće, ali može i treba drugačije. Mere moraju da budu potpuno drugačije i mere moraju da budu potpuno drugačije. Saobraćajna nezgoda sa smrtnim posledicama je saobraćajni zločin. Oni koji su pod uticajem alkohola treba da budu svesni da će biti kažnjeni i da im to nalaže da budu obazrivi kada sedaju za kola - kaže Simidžija.

On je istakao da su motociklisti najugroženija grupa učesnika u saobraćaju.

- Motociklisti su najugroženija grupa učesnika u saobraćaju. U retrovizoru vi ne vidite motocikliste i zato oni veoma često učestvuju u nesrećama. Vikendom je manji saobraćaj, brže se vozi i veće su posledice. Brzina utiče na veličinu posledica. Ne mislim da to što bogatiji roditelji daju bolja vozila deci utiče na to da se događaju nesreće - istakao je stručnjak za saobraćaj.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video: