Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

vestern žurnal

AKTIVIRAJTE 25. AMANDMAN: Bajdenov govor od 27 sekundi treba da zabrine svakog Amerikanca i ceo svet! VIDEO

Dame i gospodo, mogu li da vam predstavim predsednika Sjedinjenih Država. Vođu slobodnog sveta. Najmoćnijeg čoveka na planeti.

Planeta
> 18:06h

Sa potpredsednicom Kamalom Haris i sekretarom za zdravstvo Ksavijerom Beserom koji su stajali iza njega, predsednik Džo Bajden je nerazumljivo izgovarao primedbe pre nego što je u petak potpisao izvršnu naredbu o abortusu.

Povremeni Bajdenov gaf je ustupio mesto gafovima tokom svakog javnog nastupa. Ovaj nastup obeležilo je nekoliko.

U videu ispod, Bajden je pročitao sa telepromptera: „ponovi rečenicu“.

Harisova je ostala mirna a na Becerinom licu se mogao videti samo nagoveštaj osmeha.

I u nastavku je loše govorio. Pokušao je da pročita reči: „Trenutno, u svih 50 država i okrugu Kolumbija. Umesto „države (states)“, Bajden je rekao „tesnaci (straits)“. On je „District of Columbia“ izgovorio kao „Disric a Combia“.

Govoreći o 10-godišnjakinji koja je zatrudnela nakon silovanja, umesto da kaže da „prekine trudnoću“, rekao je „prekine predsedničku funkciju“.

Kompletnu Bajdenovu prezentaciju možete pogledati u videu ispod.

Pre dve nedelje, tokom sastanka u Beloj kući, kamera je slučajno uhvatila malu karticu u ruci predsednika Džoa Bajdena. Uvećanje fotografije pokazalo je da kartica sadrži niz instrukcija koje on treba da prati.

Prva sugeriše predsedniku: „Uđite u Ruzveltovu sobu i pozdravite učesnike. Druga kaže: "SEDITE NA SVOJE MESTO."

I tako dalje. Poslednji koraci podsetili su Bajdena da „ zahvali učesnicima“ i „odlazi“.

Sledeći put kada neko pokuša da vam kaže da Džo Bajden nije pacijent gerijatrijskog staračkog doma zarobljen u Beloj kući, pokažite im ovo, kaže se u tekstu..

Potrebna mu je beleška sa uputstvima korak po korak koji će mu reći šta da radi, uključujući „Vi sedite na svoje mesto“.

"Nedavno sam video snimak Bajdena kako govori 2018. Bio je dobar. Pad je počeo u nekom trenutku između 2018. i aprila 2019, kada je pokrenuo svoju kampanju za predsednika. Tokom protekle tri godine, postepeno je bilo sve gore", kaže se u tekstu.

Kako njegov očigledan kognitivni pad napreduje, njegovoj ženi i njegovim rukovodiocima postaje sve teže da ga „podstaknu“. Nekada je mogao bar da čita teleprompter, ali sada je počeo da ima problema sa tim. On izgovara reči ali nepovezano

"To nije pitanje starosti. Malo koji 79-godišnjak zvuči kao naš predsednik. Nešto ozbiljno nije u redu sa njim i zastrašujuće je da on upravlja našom državom", kaže autor..

Predsednikov kognitivni pad je sada legitimno pitanje nacionalne bezbednosti i vreme je da zvaničnici administracije počnu da razmišljaju o Dvadeset petom amandmanu (kada je predsednik nesposoban da obavlja funkciju).

Kurir.rs/Westerjournal