Foto: Prinscreen Youtube

DNR saopštio

UMRO BRITANAC ZAROBLJEN U DONBASU Rusi tvrde Bio je u depresivnom psihičkom stanju zbog ravnodušnosti njegove države prema njemu

Planeta

Britanski humanitarni radnik kojeg su separatisti koje podržava Rusija uhapsili u Ukrajini i optužen da je plaćenik, umro je, javila je u petak ruska državna novinska agencija Tass.

Pol Juri je uhvaćen u istočnoj Ukrajini i optužen za „najamničke aktivnosti“ od strane separatista u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici, piše Gardijan.

S druge strane ruski mediji nevode da je Uri, koji je bio zatočen u Donjeckoj Narodnoj Republici bio britanski plaćenik i da je preminuo je 10. jula zbog hronične bolesti i depresivnog psihičkog stanja, rekla je ombudsman DNR Darija Morozova.

"S obzirom na dijagnoze i stres, preminuo je 10. jula", napisala je ona na svom Telegram kanalu, ističući da je Britancu prilikom prvog lekarskog pregleda dijagnostikovan niz hroničnih bolesti.

Takođe se navodi da je bio u depresivnom psihičkom stanju zbog ravnodušnosti prema njegovoj sudbini u domovini. „S naše strane, uprkos težini navodnog zločina, Polu Uriju je pružena odgovarajuća medicinska pomoć“, naveo je ombudsman.

Kurir.rs/Guardian, TASS