Foto: GEORGIAN NATIONAL LEGION

rat u ukrajini

JOŠ JEDAN BRITANAC ZAROBLJEN U DONBASU: Džon je stigao 2018. i priključio se zloglasnom bataljonu Azov!

Planeta

Britanskog državljanina Džona Hardiga zarobili su predstavnici Oružanih snaga Ruske Federacije, prenosi Bi-Bi-Si.

Izdanje napominje da se 59-godišnji Britanac pridružio bataljonu Azov 2018. godine kao bolničar. Harding je uhvaćen u maju 2022. dok se borio u čeličani Azovstal u Mariupolju .

Publikacija, pozivajući se na snimak sa učešćem Britanaca, tvrdi da je Harding rekao da bi mogao da se suoči sa smrtnom kaznom.

Ranije je zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane , general-potpukovnik Igor Konašenkov , na brifingu rekao da su ruske oružane snage i narodna milicija DNR i LNR u protekle tri nedelje, od 17. juna, uništile skoro 400 strani plaćenici.

Takođe, šef Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin rekao je da mu se niko od predstavnika Sjedinjenih Država nije obraćao u vezi sa sudbinom američkih plaćenika.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs