Foto: Shutterstock

treba izdržati

TOPLOTNI TALAS IZ AFRIKE STIŽE U HRVATSKU Svakim danom biće sve paklenije, stižu vrućine koje utiču na zdravlje

Ciklon koji stiže na vrata Portugala sa svoje južne strane povlači veoma topao afrički vazduh prema zapadu Evrope, javlja RTL. U narednim danima sve se premešta prema istoku Evrope.

Hrvatska
> 10:19h

Ipak, pre nego što stigne očekuju se dva nešto manje topla dana, posebno na kopnu.

Tako da je početak ove nedelje u Hrvatskoj prijatan sa svežim jutrom u unutrašnjosti uz temperature od 13 do 17 stepeni i slabim severcem. Na primorju su jutra topla sa temperaturama od 23 do 25.

30 u hladu

U centralnoj i severozapadnoj Hrvatskoj drugi deo ponedeljka biće sunčan, ali umereno vetrovit. Duvaće severac i doneti prijatnost do maksimalnih 30 stepeni u hladu. Na istoku će biti ponekih oblaka koji neće kvariti dojam sunčanog vremena.

U Dalmaciji i tamošnjoj unutrašnjosti potpuno vedro, dok će severozapadni i zapadni vetar doneti blago osveženje. I na severnom Jadranu, i u gorju vedro. Bura će oslabiti. Najviše temperature biće od 33 na Kvarneru, do 28 u Gorskom kotaru i Lici.

Iz dana u dan sve toplije

Ostatak nedelje svakim danom će donositi sve toplije vreme. U unutrašnjosti, od sredine nedelje, stižu vrućine koje će uticati na zdravlje. Za vikend, uz južni vetar, temperature idu iznad 35 stepeni. Pritom, u četvrtak postoji veća verovatnost za popodnevno nevreme na zapadu, a u noći na petak i na istoku.

U Primorju jaka bura u utorak prepodne, nakon čega sledi vrućina cele nedelje, uz blagi porast i dnevne i noćne temperature prema vikendu. Pred kraj nedelje očekuje se poneki tamni oblak uz pljusak.

Kurir.rs/Net.hr