Foto: Filip Beusan

živela ljubav

SRPSKA GLUMICA GLAVNA ZVEZDA NA PULSKOM FESTIVALU: Poljubila dečka na crvenom tepihu, a evo šta kaže o tom GESTU I PRVOJ ULOZI

Kultura

Mlada srpska glumica Maša Đorđević bila je jedna od glavnih zvezda na otvaranju 69. Pulskog filmskog festivala, prenose hrvatski mediji.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Hrvatske Zoran Milanović, ministarka kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, Branko Đurić Đuro i Tanja Ribič, ali je poljubac na crvenom tepihu Maje i njenog dečka, direktora fotografije Aleksandra Anđelkovića glavna vest prve večeri.

foto: Filip Beusan, Promo

- Poljubac je bio spontan. Volim mnogo svog dečka - kaže Maša za Kurir.

Film "Šesti autobus" reditelja Eduarda Galića razlog je što je lepa srpska glumica gost Pulskog festivala. Ovo ostvarenje govori o mladoj Amerikanki koja pokušava pronaći čoveka iz svoje prošlosti, koji nikad neće biti pronađen, i to tokom najvećeg sukoba na evropskom tlu od Drugog svetskog rata - bitke za Vukovar. Maša igra majku glavne junakinje.

foto: Privatna Arhiva

- Bio je kasting u Beogradu, u "Košutnjak filmu". Bila sam tada treća godina Fakulteta dramskih umetnosti. Prošla sam tri kruga, pa sam posle pozvana u Zagreb. Igram majku, imam jednu zrelu dramsku ulogu. Tema je pipava. Film je duboko antiratni. Imala sam poverenja u reditelja i njegovog sina kao scenaristu - objašnjava Maša za Kurir i nastavlja:

- U filmu igram Srpkinju koja je u vezi s Hrvatom. Naša ćerka traži istinu, gde je nestao njen otac. Film govori kako rat nije morao da se desi. U svim nacijama postoje i dobri i loši ljudi. Film nosi poruku da je rat ljudska glupost.

foto: Promo

Publika je plavokosu glumicu dosad mogla da gleda u hit serijama "Ubice mog oca", "Urgentni centar" i "Jutro će promeniti sve", a kako je sama izjavila, nada se i brojnim pozorišnim i televizijskim ulogama s dobrom pričom u skoroj budućnosti.

- Biću deo nove serije "Od jutra do sutra" i treće sezone "Duga moru" - završava Maša Đorđević.

foto: Promo, Filip Beusan

Program na otvaranju vodili su Iva Šulentić i Ivan Vukušić, a svojom izvedbom obogatili članovi baletskog ansambla Ivana pl. Zajca iz Rijeke. Hrvatsku himnu otpevala je Natali Dizdar.

Na festivalu u Puli za Zlatnu arenu se bore tri ostvarenja iz Srbije. Publika je već drugog dana mogla da pogleda "Nebesa" reditelja Srđana Dragojevića. Među manjinskim hrvatskim koprodukcijama u međunarodnom programu su i filmovi "Nije loše biti čovek" Dušana Kovačevića, dobitnika nagrade "Aleksandar Lifka" na istovremeno sa Pulom otvorenim 29. Festivalom evropskog filma Palić, kao i "Leto kada sam naučila da letim" Radivoja Andrića, a tu je i "Mimi" Darijana Pejovskog iz Severne Makedonije.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs

Bonus video: