otvoreno

SUBOTIČANI VIŠE NISU BEZBEDNI! Častvan za Kurir TV: Strah nas je nelegalnih migranata i njihovih sukoba PROBLEM JE REALAN

Subotičani više nisu sigurni. Apelujemo da se reši problem sa migrantima što pre, rekao je Željko Častvan, jedan od učesnika na zboru građana.

Srbija

Drugu subotu u nizu u Subotici je održan zbor građana na kojem je izneto nezadovoljstvo na koji način se rešava problem migrantske krize na severu zemlje.

FOTO: Kurir televizija
FOTO: Kurir televizija
FOTO: Kurir televizija

Iako je primetno povećano angažovanje organa reda i aktivnosti koje sprovode u cilju obezbeđivanja sigurnijeg okruženja za sve Subotičane, sa naglaskom interakcije lokalnog stanovništva sa migrantima.

- Poruka građana je da Subotičani više nisu sigurni. To nije od juče, već to se dešava već godinama. Problem je prisutan sa tim nelegalnim migrantima. Tražimo da državne i gradske službe, ali i bezbednosne službe moraju da reše ovaj problem što pre. Ne zato što je nama dosadno u životu ili zato što smo ksenofobi, već zato što je problem realan - rekao je Željko Častvan.

foto: Kurir televizija

Oružani sukob migranata na početku ovog meseca u Subotici uznemirio je veliki broj građana. Naime, ranjen je preko šestoro migranata dok je jedan ubijen u pucnjavi. Meštani Makove sedmice uprkos svemu još uvek strahuju, a navode da se u šumi migranti okupljaju, samo kada su u većim grupama.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video: